Main Content

Nový web NHL.com potvrdzuje, že liga vôbec nerozumie fanúšikom. Tí sa búria

pondelok, 15. február 2016 15:57 | Autor: Dávid Lech

Nový web NHL.com potvrdzuje, že liga vôbec nerozumie fanúšikom. Tí sa búria
Nový web NHL.com potvrdzuje, že liga vôbec nerozumie fanúšikom. Tí sa búria | zdroj: © TASR

V posledných týždňoch sme v najlepšej hokejovej lige sveta zaznamenali množstvo konfliktov medzi jej fanúšikmi a vedením súťaže. Posledné vyhrotené situácie naznačujú, že NHL vôbec nerozumie a nechce rozumieť svojim vlastným fanúšikom.

Ako prvá prišla kauza s údajným znásilnením zo strany Patricka Kanea. Zatiaľ čo justícia v USA mu dala po po prešetrení situácie pokoj, liga začala tento prípad ešte raz prešetrovať. Áno, NHL začala znepríjemňovať život najproduktívnejšiemu hráčovi súťaže.

Ako druhá prišla „kauza John Scott,“ ktorý sa na základe hlasovania fanúšikov (z recesie) dostal do výberu All Star Game. NHL však vo výbere hviezd tohto Scotta pre jeho povesť bitkára a skutočnosť, že nie je ozajstným ,,all-star hráčom',' nechcela. Nepomohlo jej dohováranie samotnému hráčovi, aby účasť odmietol, ani jeho podivný prestup z Arizony do Montrealu. Scott napokon do All-Star Game vďaka tlaku fanúšikov na vedenie ligy nastúpil a, paradoxne, najlepšie z toho vyšla samotná súťaž, ktorej sa najmä  vďaka jeho účasti podujatie podario na výbornú.

Po novom fanúšikovia na čele s novinármi i hokejovými odborníkmi hromžia na nový dizajn oficiálneho webu nhl.com. „Predstavte si takúto situáciu: niekto sa dostane do vášho domu, keď spíte. Odnesie všetok váš nábytok, skryje vaše cennosti na miesta, kde by ste ich nikdy nehľadali a možno si niektoré veci aj vezme. Keď sa zobudíte, vaša posteľ je v kuchyni, budík je skrytý vo vankúši pohovky a váš kávovar ani nevidíte. Jednoducho povedané – nový web nhl.com je veľký neporiadok a navyše médiám a fanúšikom nedali žiadny návod po cestovaní po ich neznámom teréne,“ vynikajúco opisuje situáciu na novej oficiálnej stránke NHL web sbnation.com.

Prečo je všetko také veľké? Kde sú vlastne zápisy o stretnutiach? Kde je „embed“ link na vkladanie videí? Prečo sa všetko otvára v nových oknách? Všetko, čo sme vedeli o starej stránke je preč, nahradené štíhlejším vzhľadom, ktorý vyzerá skôr ako nejaký vygenerovaný WordPress blog a nie ako stránka pre národnú športovú ligu.

A nesťažujú sa len reportéri a fanúšikovia. Postupne sa ku kritikom pridávajú aj hráči. Alexander Semin sa Igorovi Eronkovi zdôveril so svojím pohľadom na novinky na webe nhl.com: „Nová stránka NHL sa mi nepáči, teraz je omnoho náročnejšie sledovať dianie v lige,“ tweetoval názor ruského krídelníka redaktor Sport-Expressu.

Žiaľ, táto kritika je na mieste. Kým na starej stránke si fanúšik jedným či dvomi-tromi klikmi našiel všetko potrebné teraz sa musí k najzákladnejším informáciám doslova preklikávať. Búria sa reportéri pracujúci pre profiligu i samotní fanúšikovia.

Samozrejme, so starým webom nhl.com bolí problémy, ale teraz tu máme ďalšie nové problémy a taktiež staré problémy stále pretrvávajú. Všetka frustrácia pritom vychádza z toho, že NHL ešte stále nenačúva svojim fanúšikom. Redizajn webu je vyvrcholením problémov ligy s komunikáciou s fanúšikmi.

Novinári z webu sbnation.com to lepšie napísať ani nemohli. Liga nepočúva hlas fanúšikov a to je veľký problém. Názorným príkladom je katastrofálny neprehľadný dizajn. A to sa už začína objavovať druhá vlna kritika o azda ešte katastrofálnejšej oficiálnej aplikácii NHL. A kedy si verejnosť všimne „zaspatý“ Youtube kanál ligy?

Mimochodom určite ste si všimli, že v posledných dňoch sú videá aj v našich súhrnoch zápasov poskromnejšie, nesprávne fungujú v mobiloch, zvuk je akoby duplicitný a celkovo je zaujímavého obsahu na šírenie menej. Aj za to poďakujte redizajnu stránky nhl.com.

Ako vnímate zmeny nhl.com vy? Dokážete sa po redizajne dostatočne na stránke orientovať? So svojím názorom na žabomyšiu vojnu medzi vedením ligy a hokejovými priaznivcami sa s nami môžete podeliť v komentári pod článkom.