Main Content

Majiteľ Trenčína chcel kúpiť nový klub, prvé rokovania stroskotali

utorok, 16. február 2016 08:58 | Autor: Filip Chudý

Majiteľ Trenčína chcel kúpiť nový klub, prvé rokovania stroskotali
Majiteľ Trenčína chcel kúpiť nový klub, prvé rokovania stroskotali | zdroj: © TASR

Holandský majiteľ AS Trenčín Tschen La Ling má záujem o kúpu nového klubu. Podľa mediálnych informácií priamo z jeho rodnej krajiny už aj rokovania prebehli, ale zatiaľ dopadli neúspešne.

Už dlhšie sa hovorilo v zákulisí o tom, že holandský majiteľ Trenčína Tschen La Ling by rád vstúpil do nového klubu. Najviac sa spomínalo 1. FC Slovácko z českej najvyššej súťaže, ktoré sídli v Uherskom Hradišti. To je od Trenčína vzdialené len 60 km, čo iba umocňovalo tieto špekulácie. No všetko to boli len nepodložené reči, ktorým sa nevenovala zvláštna pozornosť. Až dovčera, dokým renomovaný holandský denník De Telegraaf neinformoval, že La Ling sa pokúsil prevziať Almere City.

De Telegraaf píše, že La Ling chcel vstúpiť do Almere City minulý mesiac, krátko po tom, ako skončil v Ajaxe Amsterdam vo funkcii poradcu. Lenže rokovania stroskotali na tom, že nenašiel spoločnú reč so súčasným majiteľom klubu Lesleyom Bambergerom, ktorý ho má záujem predať. Túto správu následne prebrali všetky holandské médiá a funkcionári Almere City ju nevyvrátili.

A že to nemusí byť kačica, to dotvára aj skutočnosť, že Trenčín v minulosti s týmto holandským klubom spolupracoval. Ešte pod jeho bývalým názvom FC Omniworld tam z Trenčína svojho času hosťovali Tomáš Peciar a David Depetris. Aj pod novým názvom tento klub pôsobí v druhej holandskej lige, kde je aktuálne na predposlednom mieste.

Čo by to znamenalo pre Trenčín, ak by La Ling kúpil aj druhý klub, a či je bývalý holandský reprezentant v rokovaní aj s ďalším klubom, alebo to skúsi druhýkrát ešte v Almere City, je teraz otázne. No v súťažiach pod hlavičkou UEFA nemôžu hrať dva kluby, ktoré majú rovnakého majiteľa, resp. spolumajiteľa, čiže problém pre Trenčín by to mohlo znamenať minimálne v tomto smere.