Main Content

Tomáša Tatara si novinár pomýlil s Jurčom. Na jeho príbehu sa zabáva internet

utorok, 16. február 2016 09:41 | Autor: Martin Gregor

Tomáša Tatara si novinár pomýlil s Jurčom. Na jeho príbehu sa zabáva internet
Tomáša Tatara si novinár pomýlil s Jurčom. Na jeho príbehu sa zabáva internet | zdroj: © TASR

Novinári z Čiech a Slovenska pôsobiaci v USA za veľa nestoja. To je názor Tomáša Tatara a po skúsenostiach, ktoré s nimi má, sa bude jeho názor vyvraciať naozaj ťažko.

Tomáš Tatar zažil s novinármi v USA už všeličo. Išlo práve o ,,žurnalistov'' zo Slovenska a Čiech, ktorí ho najčastejšie dostali do úzkych. Po poslednom rozhovore, ktorý ho zdá sa „dostal do kolien”, neváhal a svoj zážitok sa podelil s fanúšikmi na sociálnej sieti Facebook.

,,No nič, už to nevydržím. musím sa podeliť o túto komédiu,“ začína svoj príbeh na Facebooku.

,,Českí a slovenskí novinári, žijúci v USA, bohužiaľ väčšinou sú to Slováci. Ich profesionalizmus je na bode mrazu. Príprava na rozhovor je asi taká, ako keby ja chcem byť zajtra právnikom. Je to ten istý kolotoč dlhé roky,“ opisuje a v texte pokračuje vtipnými príkladmi, ktoré s nimi zažil.

"Český brankár Peter Pavelec vás drží počas celej sezóny...  Nie som si istý, ako mám na takúto otázku odpovedať,“ konštatuje slovenský útočník. Na takú otázku sa naozaj ťažko odpovedá, keďže Peter Pavelec je je v skutočnosti Ondřej a chytá za Winnipeg Jets. V bráne Detroitu je Petr Mrázek, o ktorom sa dokonca hovorí ako o kandidátovi na Vezinovú trofej.

,,Máte nového trénera Mikea Babcocka, čo naňho hovoríte?'' - opäť dosť ,,záludná otázka“. Problém je v tom, že Mike Babcock odišiel z Detroitu do Toronta. V súčasnosti vedie Red Wings Jeff Blashill. Táto otázka by sa teda skôr hodila Martinovi Marinčinovi.

A čerešnička na záver: ,,Samozrejme „šéfinko“ na konci rozhovoru poďakuje a povie, či je ešte Tomáš Tatar v kabíne. Bolo mi jasné, že si myslel, že ja som Jurčo!“

Ak vás napadlo, že rozhovor s Tomášom Tatarom robil zabávač Juraj Mokrý, ktorý takýmito otázkami nachytal v minulosti nejednú športovú celebritu vrátane Žigmunda Pálffyho, Jaromíra Jágra, či Davida Beckhama, ste žiaľ na omyle. Vyvrátil to samotný Tatar.

,,Haha, Ďuro Morký to nebol. Nejedná sa o jednu osobu, ale o desiatky. Príkladov by bolo ďalších 10, toto je len pár, čo ma napadlo,” napísal slovenský útočník do diskusie.

Tomáš Tatar zároveň sľúbil, že najblížší rozhovor si pre istotu nahrá na telefón. ,,Nerád by som menoval ľudí, aby som niekomu neuškodil, ale sľúbil som sám sebe, že najbližší rozhovor si nahrám na telefón, aby ľudia videli, že toto sa vážne deje,“ upozorňuje Tatar. Slovenskí novinári pôsobiaci v USA sa tak zrejme začnú pripravovať na rozhovory dôslednejšie.

No nič, už to nevydržím a musím sa podeliť o túto komédiu. Česko Slovenskí novinári, žijúci v US, bohužiaľ vačšinou sú...

Zveřejnil(a) Tomas Tatar dne 15. únor 2016