Main Content

PSG chystá na leto meganákup. Bude to Cristiano Ronaldo?

streda, 17. február 2016 08:40 | Autor: Jakub Vaverka

PSG chystá na leto meganákup. Bude to Cristiano Ronaldo?
PSG chystá na leto meganákup. Bude to Cristiano Ronaldo? | zdroj: © TASR

Predstavitelia francúzskeho šampióna Paris St. Germain plánujú podľa najnovších správ na letné prestupové obdobie ďalší krok, ktorý by im mal v úsilí stať sa absolútnou európskou futbalovou špičkou.

Nasser Al Khelaifi, jeden z vedúcich predstaviteľov tímu, ktorý kraľuje francúzskej Ligue 1, sa má v letnom prestupovom období zamerať na jediný cieľ – portugalskú megastar z Realu Madrid Cristiana Ronalda. Španielsky portál Fichajes.net informuje, že PSG je pripravené po sezóne priviesť do Parku Princov jednu z hlavných svetových hviezd, pričom práve zisk CR7 sa javí byť ako najreálnejší.

Parížania mali nedávno medializovaný záujem o brazílskeho útočníka Neymara z FC Barcelona, no neboli úspešní, rovnako tak na zmar vyšlo ich úsilie získať Lea Messiho, o ktorého sa pokúsili už viackrát. Ronaldo je však v inej situácii - roky pribúdajú a jeho trhová cena mierne klesá. Ak by ho Real predal v lete 2016 môže zaňho dostať rekordnú čiastku, to ale nemusí platiť o rok, či dva.

Na druhú stranu treba zdôraziť, že Ronaldo stále patrí do absolútnej svetovej špičky. V aktuálnej sezóne odohral 30 zápasov, v ktorých vsietil úctyhodných 32 gólov a pridal tiež 11 presných zásahov. Štatisticky je CR stále famózny, no klubové vedenie s ním častokrát nezaobchádza ako s klubovým klenotom - najmä vzťah medzi nim a Perézom nemožno označiť za vzorový.

Práve zlý vzťah so šéfom Bieleho baletu by mohol Portugalčanovi otvoriť dvere inam. PSG je pripravené platiť,  chce získať hviezdu svetových parametrov, čiastka atakujúca 110- 120 miliónov eur by pre Parížanov nemala byť problémom. I keď by museli čeliť tlaku a prípadným sankciám zo strany finančného fair-play. To sa však dá vyriešiť aj výmenným prestupom - Zidane by si vedel určite vyberať.

CR7 má v metropole Španielska kontrakt do leta 2018 a hoci nedávno potvrdil, že ho dodrží, vo svete futbalu si nemôžete byť nikdy istý. Z PSG sa stáva jeden z najlepších tímov súčasnosti, rozhodne nemožno tvrdiť, že by Ronaldo urobil v prípade prestupu do Parku Princov krok späť.