Main Content

Ibrahimovič bude po sezóne voľným hráčom. Ako sa rozhodne?

streda, 17. február 2016 08:49 | Autor: Jakub Vaverka

Ibrahimovič bude po sezóne voľným hráčom. Ako sa rozhodne?
Ibrahimovič bude po sezóne voľným hráčom. Ako sa rozhodne? | zdroj: © TASR

Švédskemu útočníkovi Zlatanovi Ibrahimovičovi končí po prebiehajúcom ročníku v parížskom Parku Princov kontrakt. Kam zavedú jeho ďalšie kroky v kariére je momentálne nejasné. Ibra má možností hneď niekoľko.

Rodák zo švédskeho Malmo má momentálne 34 rokov a po konci ročníka 2015/2016 sa stane voľným hráčom. Ibrahimovič kontrakt s Parížom Saint- Germain zatiaľ nepredĺžil a všeobecne sa očakáva, že sa tak ani nestane. Kontroverzný zakončovateľ je v hlavnom meste Francúzska od roku 2012 a hľadá nové výzvy. S PSG vyhral na domácej scéne, čo sa len dalo, avšak jeho najväčším cieľom ostáva Liga majstrov. Súťaž, ktorú sa mu v kariére nepodarilo získať ani v Barcelone, ani v AC Miláno či milánskom Interi.

Podľa portálu Fichajes.net má v tejto chvíli švédsky reprezentant niekoľko možností. Môže ostať v Parku Princov, kde sa pomaly stáva klubovou legendou a pokúsiť sa vyhrať v nasledujúcom období vytúženú Ligu majstrov. Ďalšou alternatívou je odchod do zámoria, v americkej Major League Soccer je o Ibru obrovský záujem, reálna by bola aj spolupráca s populárnym Davidom Beckhamom vo vznikajúcom klube v Miami.

Okrem európskej a americkej cesty sa nedávno Švédovi otvorila aj čínska. Objavili sa správy, podľa ktorých by Ibrahimoviča vo svojom tíme rado videlo hneď niekoľko celkov z čínskej najvyššej súťaže, ktorá naberá na sile.  Zlatan má pred sebou ešte niekoľko rokov aktívnej kariéry a nie je vylúčené, že ju dohrá práve v Ázií, avšak momentálne je jeho odchod do najľudnatejšej krajiny sveta najmenej pravdepodobnou možnosťou. 

Dodajme, že parížsky ofenzívny tank nastúpil v aktuálnom ročníku na 33 zápasov, skóroval 28 gólov a prihral na 11 presných zásahov. Naposledy sa presadil včera v osemfinálovom zápase proti Chelsea (2-1), keď z priameho kopu otváral skóre na 1-0.