Main Content

,,Mal skvelé zákroky,'' chválil Budaja Quick. V NHL sa napriek tomu dlho neohreje

streda, 17. február 2016 08:23 | Autor: Dávid Lech

,,Mal skvelé zákroky,'' chválil Budaja Quick. V NHL sa napriek tomu dlho neohreje
,,Mal skvelé zákroky,'' chválil Budaja Quick. V NHL sa napriek tomu dlho neohreje | zdroj: © TASR

Peter Budaj bol v noci po návrate Jonathana Quicka do brány Kings len zdravým náhradníkom. Všetko nasvedčuje tomu, že LA Kings ho pošlú naspäť na farmu.

Slovenský brankár Peter Budaj, ktorý bol povolaný do NHL z farmy Kings Ontario Reign, sa podľa všetkého bude už čoskoro sťahovať naspäť do AHL. Dnes v noci sa totiž v súboji s Washingtonom do bránkoviska Los Angeles vrátil Jonathan Quick.

Budaj sa do najlepšej hokejovej ligy na svete vrátil v sobotňajšom zápase s New Yorkom Rangers, v ktorom sa zranil Marián Gáborík (viac o Gáboríkovom stave čítajte tu). Banskobystrický rodák síce štyrikrát inkasoval, no dokázal doviesť svoj tím k cennému víťazstvu v pomere 4:5 po predĺžení. Výkon svojho kolegu vyzdvihol aj vtedy ešte marodujúci Quick: „Predviedol niekoľko skvelých zákrokov počas predĺženia. Hrá veľmi dobrý hokej. Chytal dobre a pomohol nám zvíťaziť,“ chválil Budaja jeden z najlepších gólmanov súčasnosti.

Samotný slovenský gólman s aklimatizáciou na vyššiu ligu nemal žiadny problém. „Prichádza to s vekom a skúsenosťami. Čím viac skúseností máte, tým lepšie rozumiete hre. Rastiete ako osoba. Mladí hráči sú viac nervózni. Keď ste starší, ste pokojnejší. Musíte sa zlepšovať. Keď ste mladší, chcete ísť a ísť a ísť bez premýšľania. Ak začnete viac premýšľať, budete vyrovnanejší a budete sa sústrediť len na ďalší puk. Keď padne gól, nebudete myslieť na výsledok hry,“ uzavrel Peter Budaj pre LA Times.

Všetko však nasvedčuje tomu, že Budaj sa čoskoro vráti späť do AHL, kde sa radí medzi najlepších brankárov sezóny. Pozícia dvojky LA Kings totiž dlhodobo patrí Jhonasovi Enrothovi. Budaj by sa mohol naspäť do profiligy vrátiť v prípade, že by ho Kings vymenili do iného klubu. Náš brankár patrí medzi najlepších hráčov AHL a mnoho klubov z NHL by si ho vedelo predstaviť na svojej súpiske.