Main Content

Letný prestupový cieľ Bayernu Mníchov? Karim Benzema

streda, 17. február 2016 11:00 | Autor: Jakub Vaverka

Karim Benzema
Karim Benzema | zdroj: © TASR

O dobrom vzťahu trénera Carla Ancelottiho s francúzskym útočníkom Karimom Benzemom sa vedelo. Talian chce svojho ex- zverenca z Realu Madrid priviesť v lete do Bayernu Mníchov.

Nemecký šampión Bayern Mníchov si vytýčil získanie francúzskeho zakončovateľa Karima Benzemu ako hlavný letný prestupový cieľ. Portál Fichajes.net tvrdí, že odchod kanoniera Bieleho Baletu do nemeckej Bundesligy je vysoko pravdepodobný.  28- ročný reprezentant Les Bleus, ktorý má aj alžírske občianstvo nemá v hlavnom meste Španielska takú pevnú pozíciu, ako tomu bolo práve pod Ancelottim a jeho statusu nepridal ani nedávny škandál s vydieraním s videopáskou.

Cena rodáka z Lyonu, ktorý má s Bielym Baletom kontrakt do roku 2019, podľa nemeckého portálu transfermarkt dosahuje úroveň 50 miliónov eur. Ancelotti v lete nahradí na lavičke bavorského giganta španielskeho kouča Pepa Guardiolu a dá sa očakávať, že káder FCB po sezóne upraví. Práve príchod Benzemu do Allianz Areny má byť jedným z prvých krokov talianskeho kormidelníka.

Realu by sa tak rozpadol útok „BBC“ – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo, no Merengues vraj majú pripravené alternatívy. Ak by Benzema skutočne odišiel, na jeho miesto by mohol prísť aktuálny útočník Bayernu číslo jeden Robert Lewandowski, pre ktorého by práve príchod Ancelottiho mohol znamenať odchod inam. Ďalšou možnosťou je znovu-angažovanie odchovanca Alvara Moratu, ktorý aktuálne "strieľa" za Juventus Turín.

Benzema v prebiehajúcom ročníku nastúpil na  23 zápasov, v ktorých dal rovnaký počet gólov a na tri presné zásahy ešte stihol prihrať.