Main Content

Najlepší hráč NHL o Hossovi: Ostala po ňom veľká diera

streda, 17. február 2016 12:21 | Autor: Martin Gregor

Najlepší hráč NHL o Hossovi: Ostala po ňom veľká diera
Najlepší hráč NHL o Hossovi: Ostala po ňom veľká diera | zdroj: © TASR

Nepatrí medzi najproduktívnejších hráčov, nemá ani najvyšší plat v tíme a rozhodne už nie je v najlepšom hokejovom veku. Napriek tomu je Marián Hossa akousi hrajúcou legendou Chicaga a jeho hviezdni spoluhráči ho neprestajne ospevujú.

Marián Hossa bude chýbať Chicagu pre zranenie nohy podľa posledných odhadov zhruba dva týždne. Väčšiu porciu minút vďaka tomu dostal aj Richard Pánik, ktorý ho v poslednom zápase s Torontom (7:2) nahradil v prvej formácii po boku Toewsa a Shawa.

,,Bolo to OK,“ zhrnul stručne výkon Pánika, ktorý si pripísal plusový bod, tréner Joel Quenneville. Zjavne z jeho hodnotenia cítiť, že nahradiť Hossu nie je také jednoduché. Kormidelník Blackhawks zatiaľ nechcel prezradiť, či bude hrať Pánik v prvom útoku aj v ďalšom zápase ,,Ešte uvidíme,“ cituje jeho slová Chicago SunTimes.

,,Nevidím možnosť ako sa dá nahradiť chlapík ako Hossa len povolaním iného hráča a zvalením jeho úloh naňho,“ hovorí Patrick Kane svoj pohľad na vec, čím v podstate ospravedlňuje to, že Pánik nedokázal svojho krajana plnohodnotne nahradiť. ,,Musíme sa kolektívne snažiť nahradiť jeho miesto,“ vysvetľuje.

,,Pozrite sa čo všetko robí pre náš tím – bránenie v oslabení, presilové hry. Je to pravdepodobne najlepší obojstranný útočník v NHL. Ostala po ňom veľká diera, ktorá sa nedá ľahko zaplniť. Každý z nás musí k tomu prispieť,“ dodal najproduktívnejší hráč tejto sezóny.

Podobný názor na Hossovu nezastupiteľnosť má aj Jonathan Toews. Ten upozornil novinárov, ako ho stále chvália za to, aký je dobrý v hre smerom dopredu aj dozadu, aký je dobrý v úlohe brániaceho centra, no myslí si, že Hossa je v tomto smere ešte lepší ako on. ,,Nikdy nezabudnem ani na sekundu na to všetko, čo nám Hossa prináša – ako pomáha nášmu útoku. Tradične je prvý pri bekčekingu, nikdy nevyzerá, že by strácal energiu. Vždy pridá niečo navyše a pomôže našim obrancom,“ poukázal na Hossov prínos pre tím kapitán mužstva.