Main Content

Toni Kroos do Chelsea za 50 miliónov eur?

streda, 17. február 2016 12:50 | Autor: Jakub Vaverka

Toni Kroos do Chelsea za 50 miliónov eur?
Toni Kroos do Chelsea za 50 miliónov eur? | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea nie je spokojná so stavom svojho kádra a už pred koncom prebiehajúceho ročníka hľadá posily. V letnom prestupovom období by sa vraj anglickému majstrovi mohlo podariť získať nemeckého majstra sveta z roku 2014.

26- ročný rodák z nemeckého Greifswaldu má byť letným prestupovým cieľom Chelsea číslo jeden. Modrým sa v aktuálnom ročníku vôbec nedarí, v domácej lige sa im podľa všetkého nepodarí skončiť do štvrtého miesta a po prehre 1:2 v Paríži s PSG sú na pokraji vypadnutia z prestížnej Ligy majstrov. V aktuálnej zálohe The Blues hrajú prím stredopoliari Cesc Fabregas, Nemanja Matič a John Obi Mikel. Príchod Kroosa na Stamford Bridge by úroveň záložnej rady Chelsea zdvihol o triedu nahor.

Španielsky portál Fichajes.netpodporený informáciami z talianskej stránky Calciomercato.it tvrdí, že Kroosov príchod na Stamford Bridge môže byť podmienený prípadným prestupom Edena Hazarda, o ktorého sa vytrvalo zaujíma práve madridský Real. Kroos má v metropole Španielska kontrakt do roku 2020, v klube je len od leta 2014, pričom v zimnom prestupovom období sa ho vytrvalo snažil získať Manchester United.

Londýnčania majú podľa Calciomercato.it pripravovať na Kroosov príchod 50 miliónov eur, teda čiastku, ktorú uvádza nemecký portál transfermarkt ako hráčovu aktuálnu prestupovú hodnotu. Modrí tak vysokú sumu za hráča nezaplatili od roku 2011, kedy na Stamford Bridge prišiel z Liverpoolu španielsky útočník Fernando Torres.