Main Content

Hamšík odmietol lukratívnu ponuku z Číny

štvrtok, 18. február 2016 16:53 | Autor: Filip Chudý

Hamšík odmietol lukratívnu ponuku z Číny
Hamšík odmietol lukratívnu ponuku z Číny | zdroj: © TASR

Čoraz viac svetových futbalových hviezd odchádza za futbalovým chlebíčkom do Číny. Jednou z nich mohol byť aj motor našej reprezentácie Marek Hamšík, ale lákavú ponuku z najľudnatejšej krajiny sveta odmietol.

V zimnom prestupovom období dominuje svetovému futbalu Čína. Kluby z tejto krajiny nakúpili už viacero futbalových hviezd, pričom chceli aj ďalšie. Ako priznal v nedávnom rozhovore pre Slovenský rozhlas hráčsky agent Juraj Vengloš, ponuka prišla aj pre jeho najhviezdnejšieho klienta.

„Môžem povedať, že Marek Hamšík dostal teraz v zime lukratívnu ponuku na prestup do Číny. A hoci išlo o obrovské peniaze, prestup v tejto situácii neprichádzal do úvahy. Už pred sezónou ho vážne chcel Juventus Turín, ale majiteľ klubu a nový tréner Neapola sľúbili, že SSC bude hrať o najvyššie priečky, čo aj dodržali, preto Marek do Juventusu nešiel. Teraz, keď hrá Neapol o titul, by nebolo rozumné prestupovať. Marek patrí v Číne medzi najpopulárnejších futbalistov, veď práve z tejto krajiny mu chodí najviac listov od fanúšikov, preto je logické, že sa odtiaľ oňho zaujímajú,“ povedal Vengloš pre Slovenský rozhlas.

Tento týždeň zamieril do Číny jeden z troch bývalých neapolských tenorov Ezequiel Lavezzi. Za toho Paríž Saint-Germain údajne zinkasuje 30 miliónov eur, čo je skvelý obchod vzhľadom na to, že mu mala v lete skončiť zmluva. Argentínsky reprezentant odišiel do klubu Che-pej China Fortune, hoci mal vraj pôvodne namierené do Šanghaja Šen-Chua. Kam mal ísť presne Hamšík, to nie je jasné, ale pre nás je dôležité, že ostal v Neapole.