Main Content

Najväčší slovenský talent v útoku opustil AS Rím, kam zamieril?

piatok, 19. február 2016 14:30 | Autor: Filip Chudý

Najväčší slovenský talent v útoku opustil AS Rím, kam zamieril?
Najväčší slovenský talent v útoku opustil AS Rím, kam zamieril? | zdroj: © TASR

Avizovaný prestup Tomáša Vestenického z AS Rím sa dnes definitívne upiekol. Zrejme najväčší útočný talent slovenského futbalu opustil slávny taliansky klub a seniorskú kariéru bude chcieť rozbehnúť po boku známeho slovenského futbalistu.

Poľský klub Cracovia Krakov dnes oficiálne informoval o tom, že slovenský útočník Tomáš Vestenický sa stal minimálne do konca sezóny jeho hráčom. Topoľčiansky rodák prichádza do tretieho mužstva Ekstraklasy na polročné hosťovanie, pričom Cracovia si na konci sezóny môže uplatniť opciu na prestup.

Nitriansky odchovanec sa sťahoval do AS Rím pred dvoma rokmi, keď mal na svojom konte úspešné MS do 17 rokov, na ktorých patril medzi najlepších strelcov, a tiež prvých šesť zápasov za prvé mužstvo Nitry v našej najvyššej súťaži. Na spomínanom šampionáte strelil päť gólov, rovnako ako Brazílčan Nathan (dnes hráč Chelsea, hosťuje vo Vitesse). O gól viac strelili Brazílčan Boschilia (Monako, hosťuje v Liege) a Nigérijčan Kelechi Iheanacho (Manchester City). Najlepším strelcom trunaja bol vtedy so siedmimi gólmi Švéd Valmir Berisha, s ktorým sa Vestenický stretol v AS Rím. No tento Švéd začal svoju seniorskú kariéru na hosťovaní v Panathinaikose Atény a momentálne sa ju snaží rozbehnúť ako hráč Cambuuru.

Oproti nim Vestenický v rozbehu seniorskej kariéry trochu zaostáva, čo zvýraznilo aj jesenné hosťovanie v Modene. V Serii B nastúpil len na tri zápasy a dokopy odohral chudobných 58 minút, preto sa hosťovanie predčasne zrušilo. V Cracovii Krakov má šancu na to, že sa mu podarí prekonať najťažšie obdobie v kariére každého futbalistu, ktorým je prechod k mužom. Pomôcť mu v tom môže aj krajan Erik Jendrišek, ktorý je najlepším strelcom Cracovie v súčasnom kádri. Lotyš Deniss Rakels, ktorý strelil na jeseň 15 gólov, totiž odišiel do Readingu, no a práve na jeho miesto Vestenický prichádza, keďže sú podobné typy hráčov.