Main Content

Do Žiliny mieri skúsený stopér s bohatými skúsenosťami aj z Holandska

sobota, 20. február 2016 08:52 | Autor: Filip Chudý

Do Žiliny mieri skúsený stopér s bohatými skúsenosťami aj z Holandska
Do Žiliny mieri skúsený stopér s bohatými skúsenosťami aj z Holandska | zdroj: © TASR

Po odchodoch Milana Škriniara a Jozefa Piačeka bolo jednou z hlavných úloh žilinského manažmentu nájdenie stopéra, ktorý by sa stal lídrom obrany. Zdá sa, že sa to podarilo, lebo pod Dubeň má namierené hráč s veľkými skúsenosťami.

Na jeseň bol Milan Škriniar jasným lídrom žilinskej ofenzívy, čo neuniklo pozornosti Sampdorie Janov, ktorá ho angažovala. No k nemu sa nenašiel hráč, s ktorým by vytvoril pevnú dvojicu. Šancu dostali mladí hráči Denis Vavro a Martin Králik, ale nejako výrazne nepresvedčili. Chvíľu v strede obrany zaskakoval aj ľavý obranca Tomáš Hučko, ale to bolo riešenie len z núdze, hoci pokračuje aj v zime. Niekdajší líder žilinskej defenzívy Jozef Piaček, ktorý sa nachádzal nedávno ešte aj v širšom kádri reprezentácie, bol na jeseň úplne odstavený na vedľajšiu koľaj, hoci má stále len 32 rokov. V zime dostal voľnú ruku na odchod, pričom zamieril k účastníkovi poľskej Ekstraklasy Podbeskidzie Bielsko-Biala.

Je viac ako zaujímavé, že práve z tohto poľského klubu v minulých týždňoch Žilina testovala nigérijského stopéra Celestina Lazarusa, ktorého v zime zas odpísali v Bielsko-Biala. No ten na skúške v Žiline neuspel, a tak sa manažment MŠK musel poobzerať inde.

A podľa informácie aktualne.cz už aj Žilina nového stopéra našla. Má ním byť skúsený 33-ročný Čech Ondřej Švejdík. Ten donedávna patril do základnej zostavy Sparty Praha, ale v lete ho označili na Letnej za nepotrebného. Na jeseň hosťoval v Liberci, ale aj v tomto klube už s ním prestali počítať. Hovorilo sa, že sa vráti do rodnej druholigovej Opavy, ale ponuka zo Žiliny tieto plány zrušila.

„Rokujeme o Ondrovom odchode do Žiliny, v pondelok by mal podpísať zmluvu a zapojiť sa do tréningu,“ povedal pre aktualne.cz hráčov agent Jiří Müller. Švejdík by mal do Žiliny prísť na polročné hosťovanie zo Sparty, s ktorou mu v lete končí zmluva. Bol by to preňho druhý zahraničný angažmán, keďže strávil aj štyri roky v Groningene. V Česku okrem Sparty, Liberca a rodnej Opavy pôsobil aj v Bohemianse, Mladej Boleslavi a Dukle.