Main Content

Prestupy, ktoré chystá FC Barcelona na leto 2016

nedeľa, 21. február 2016 10:45 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupy, ktoré chystá FC Barcelona na leto 2016
Prestupy, ktoré chystá FC Barcelona na leto 2016 | zdroj: © TASR

Barcelona by mala mať na letné prestupové obdobie vyčlenených 60 miliónov eur. Katalánci sú svojím kádrom spokojní, no aj tak by sa radi po konci prebiehajúceho ročníka posilnili. Koho by mohli priviesť?

Ročník 2015/2016 je v plnom prúde, Barcelona vedie La Ligu s pohodlným náskokom, účinkuje v osemfinále Ligy majstrov a postúpila do finále Copa del Rey. Katalánci neprehrali 32 zápasov za sebou, no vedia, že posilnenie kádra sa im zíde. Už teraz preto vedenie FCB pripravuje plány na letné prestupové obdobie, ktoré sa rozbehne až o niekoľko mesiacov.

Portál Fichajes.net zameraný na prestupy a špekulácie uvádza, že Blaugranas sa chcú posilniť predovšetkým na dvoch postoch. Prvým je pozícia stredného obrancu, alebo ak chcete stopéra. Momentálne má Barca k dispozícii na tento post Mathieuho, Piquého, Mascherana, Bartru a Vermaelena, no predovšetkým o budúcnosti posledných dvoch menovaných sa vo veľkom špekuluje. Prísť by mohol Brazílčan Marquinhos z Parížu Saint- Germain, ktorý nedávno prehlásil, že interes Kataláncov mu imponuje.

Druhým postom je pozícia ofenzívneho stredopoliara, prípadne zakončovateľa. Barca disponuje obrovskou ofenzívnou silou, stačí spomenúť Messiho, Suareza a Neymara. Katalánci pozorne sledujú situáciu okolo talentovaného argentínskeho mladíka Paula Dybalu, ktorého si nevie vynachváliť Juventus Turín a taktiež mapujú dianie v súvislosti s gabonským reprezentantom Pierrom- Emerickom Aubameyangom, ktorý v prebiehajúcej sezóne udivuje nemeckú Bundesligu v drese Borussie Dortmund. Práve spomínané trio je na zozname posíl Barcelony aktuálne najvyššie.