Main Content

Hrivíka hodnotil tréner NY Rangers. Jeho slová potešia

pondelok, 22. február 2016 09:37 | Autor: Martin Gregor

Hrivíka hodnotil tréner NY Rangers. Jeho slová potešia
Hrivíka hodnotil tréner NY Rangers. Jeho slová potešia | zdroj: © TASR

Marek Hrivík sa po dlhých 4 rokoch bojov v nižších zámorských súťažiach dočkal. Dnes v noci si odkrútil svoj debut v NHL, keď aj svojou prítomnosťou na ľade prispel k tesnému víťazstvu nad Detroitom.

,,Znie to skvele, dúfam, že tu vydržím dlhý dlhý čas,“ reagoval Hrivík po zápase na otázku novinára Jima Cerneho týkajúcu sa toho, ako to preňho znie, byť konečne hráčom Rangers.

Hrivík, ktorý túto sezónu obliekal dres Hartfordu v AHL, nastúpil predvčerom na náročný zápas proti Springfieldu. Po ňom sa dozvedel, že bude povolaný do prvého tímu. ,,V Sprinfgielde sme mali ťažký zápas a vedeli sme, že sa na nás príde pozrieť pár ľudí. Na niektorých z nás to vytvorilo väčší tlak, keďže sme vedeli, že Paille bol umiestnený na waiver listinu. Pre mňa, nuž viete, po 4 rokoch, čo som tu, to bol to len ďalší zo série zápasov. Vždy do  toho dávam 100% a čo sa má stať, sa stane. Som rád, že som odohral dobrý zápas a že ma povolali. Som jednoducho šťastný,“ vysvetľoval slovenský útočník v rozhovore pre klubovú stránku New York Rangers.

24-ročného odchovanca žilinského hokeja nečakala dnes v noci ľahká úloha. V NHL je pred uzávierkou prestupového termínu a boj o play-off začína vrcholiť. Rangers k tomu čakal prestížny zápas proti tímu z ,,original six' Detroitu. ,,Tento vlak ide naozaj veľmi rýchle. Je to proste systém, akým to funguje. Čakáte, kým vás povolajú a keď sa tak stane, prídete a ukážete, čo vo vás je. Toto je najlepšia liga na svete, číže sa musíte podľa toho chovať. Je to môj prvý zápas a že sme vyhrali, to je najdôležitejšie.“

Išlo o typický NHL zápas medzi dvoma rivalmi. Padol len jeden gól, hralo sa veľa presilových hier. Stretnutie sa rozhodlo až v predĺžení, na radosť Hrivíka sa o to postaral jeho spoluhráč Klein.

Slovenský útočník hrajúci vo štvrtej formácii s Dominicom Moreom a Tannerom Glassom aj vzhľadom na priebeh stretnutia nedostal veľa času na ľade – odohral len 7 minút a 32 sekúnd. Dostal však šancu aj v jednom oslabení, odohral v ňom 44 sekúnd. ,,Nedostal som veľa času, takže som sa snažil udržať v prevádzkovej teplote  a byť pripravený naskočiť a hrať.“

Hrivíka pochválil aj hlavný tréner Rangers Alain Vigneault. ,,Páči sa mi jeho hra a myslím si, že je to náš čierny kôň pre hráča do checking line. Vie hrať jednoducho, efektne používať svoje telo, napriek tomu je však aj šikovný. Dnes v noci mal zopár dobrých momentov. To je niečo, čo radi vidíte, keď sa mladí hráči zlepšujú,“ cituje slová kormidelníka ,,jazdcov'' portál nydailynews.com.