Main Content

Leicester City ráta so snahou Barcelony získať ich ofenzívnu hviezdu

pondelok, 22. február 2016 14:20 | Autor: Jakub Vaverka

Leicester City ráta so snahou Barcelony získať ich ofenzívnu hviezdu
Leicester City ráta so snahou Barcelony získať ich ofenzívnu hviezdu | zdroj: © TASR

Vedenie aktuálneho lídra anglickej Premier League Leicestru City údajne ráta s tým, že sa španielsky gigant FC Barcelona v lete pokúsi získať alžírskeho kanoniera Mahreza.

Tlačené španielske médiá podporované portálom Fichajes.net  tvrdia, že Leicester City začína rátať s tým, že alžírsky reprezentant Riyad Mahrez odíde po sezóne do Barcelony. Nie je tajomstvom, že Mahrez je veľkým fanúšikom Kataláncov, pričom Barca sa o hráča zaujímala už v januárovom prestupovom okne.

25- ročný zakončovateľ, ktorého trhová cena má dosahovať hranicu 20 miliónov eur, odohral v prebiehajúcej sezóne 27 zápasov, v ktorých skóroval 15 gólov a prihral na deväť presných zásahov. Spolu s Vardym je hlavným ťahúňom The Foxes v aktuálnom ročníku.

Budúcnosť rodáka z francúzskeho územia nedávno riešieli aj britské média. Je oňho veľký interes, i keď kouč Líšok Claudio Ranieri s verejnosťou o jeho možnom odchode nechce diskutovať. Mahrez, ktorý je v Leicestri od roku 2014 má kontrakt do leta 2019, aktuálne v klube zarába 35 000 libier týždenne. Očakáva sa, že na Camp Nou by zarábal omnoho vyššiu sumu. Spomína sa vyše dvojnásobok, 75 tisíc za sedem dní. Okrem Blaugranas mali mať interes o afrického útočníka aj najväčší konkurent Kataláncov Real Madrid, londýnska Chelsea, či dokonca pár talianskych tímov.