Main Content

Najhviezdnejšie meno KHL odsunuté na vedľajšiu koľaj

utorok, 23. február 2016 09:59 | Autor: Martin Gregor

Najhviezdnejšie meno KHL odsunuté na vedľajšiu koľaj
Najhviezdnejšie meno KHL odsunuté na vedľajšiu koľaj | zdroj: © TASR

Minulú sezónu doviedol ako najlepší hráč play-off (MVP) svoje mužstvo SKA Petrohrad až ku Gagarinovmu poháru. Teraz je odsunutý na vedľajšiu koľaj.


Kapitán SKA Petrohrad Iľja Kovaľčuk bol podľa informácii sportsnet.ca vyradený zo zostavy Petrohradu pre slabú výkonnosť. Informoval o tom asistent trénera Maxim Sokolov.

Bývalá hviezda NHL aktuálne netrénuje s mužstvom, ale len individuálne. Nariadil to hlavný tréner SKA Sergei Zubov, ktorý s ním pravdepodobne nepočíta na dnešný zápas.

32-ročný Kovaľčuk bol na ľade pri prehre v úvodnom zápase 1. kola play-off proti Jaroslavľu. Odohral takmer 25 minút, no stretnutie ukončil s bilanciou dvoch mínusových bodov a s len jednou strelou na bránu.

Ruský kanonier je vo štvrtej sezóne 5-ročného kontraktu, ktorý podpísal s ruským veľkoklubom po návrate z NHL a neustále sa objavujú špekulácie o tom, že by sa o rok mohol vrátiť do zámoria.

Kapitán SKA skončil v základnej časti v kanadskom bodovaní na 13. mieste so ziskom 48 bodov v 50 zápasoch. Zároveň sa mu však prvýkrát v kariére v KHL podarilo skončiť v tabuľke pravdy (+/-) so zápornou bilanciou -4.