Main Content

Nebyť Stevena Gerrarda, Barcelona nemá útok MSN

utorok, 23. február 2016 11:33 | Autor: Jakub Vaverka

Nebyť Stevena Gerrarda, Barcelona nemá útok MSN
Nebyť Stevena Gerrarda, Barcelona nemá útok MSN | zdroj: © TASR

Luis Suarez sa po prestupe do FC Barcelona z anglického Liverpoolu definitívne zaradil medzi najlepších útočníkov na svete. Málokto však eviduje, že nechýbalo veľa a El Pistolero by na Camp Nou nehrával.

Dnes už 29- ročný zakončovateľ sa s liverpoolskym Anfield Road rozlúčil počas leta 2014, kedy Barcelona za jeho služby zaplatila 81 miliónov eur. Katalánci išli do risku, pretože uruguajský útočník mal po MS 2014 dištanc za uhryznutie talianskeho stopéra Chielliniho. S odstupom času sa ťah FCB javí ako majstrovský, k dnešnému dňu El Pistolero odohral za Blaugranas rovných 80 zápasov, v ktorých sa do streleckej listiny zapísal 66- krát a na 43 presných zásahov prihral. Spolupráca s Lionelom Messim a Neymarom mu dokonale vyhovuje.

Barcelona však nebola jedinou prestupovou možnosťou problémového kanoniera.  Nebyť bývalého kapitána Liverpoolu Stevena Gerrarda, Suarez by zrejme do Barcelony neprestúpil. Aktuálne hráč Major League Soccer pre Daily Star prezradil: „Luis sa chcel posunúť ďalej, chcel hrať Ligu majstrov. Mal ale pri sebe ľudí, ktorí mu radili kroky, čo preňho neboli úplne najlepšie.“

Dnes už nie je tajomstvom, že barcelonskú deviatku lanáril Arsenal a jeden čas bol El Pistolero skutočne veľmi blízko k odchodu na Emirates Stadium. Samotný strelec celú situáciu vysvetľuje nasledovne: „Celý svet vie, že ma Arsenal chcel. Absolvoval som však súkromný rozhovor so Stevenom Gerrardom, ktorý ma presvedčil, aby som ešte ostal v Liverpoole a počkal, či ma nebude chcieť Barcelona.“

Muž, ktorý sa len tesne nevošiel do najlepšej futbalovej trojice za rok 2015 si nechal od legendárneho kapitána The Reds poradiť a urobil dobre. Počas prvej sezóne vyhral s katalánskym gigantom Ligu majstrov, španielsku ligu, Copa del Rey a pridal k tomu triumfy v európskom superpohári a na MS klubov. Je len v hladine teórie, ako by sa mu darilo v drese londýnskych Kanonierov.