Main Content

Gáborík môže pomôcť LA Kings k Stanley Cupu. Tým, že je zranený

utorok, 23. február 2016 14:20 | Autor: Martin Gregor

Gáborík môže pomôcť LA Kings k Stanley Cupu. Tým, že je zranený
Gáborík môže pomôcť LA Kings k Stanley Cupu. Tým, že je zranený | zdroj: © TASR

Los Angeles môže vyťažiť zo zranenia Mariána Gáboríka viac než by ste si mysleli. Dokonca vedenie klubu bude možno rado, že je slovenský útočník na listine zranených.

Kráľom z LA by účasť v play-off nemala ujsť. Ambície klubu sú však vyššie ako účasť vo vyraďovacej fáze bojov o Stanleyho pohár. Mesto ,,anjelov'' by rado opäť zabojovalo o celkový triumf v NHL. Na to sa však potrebuje pred uzávierkou prestupového termínu posilniť. Pomôcť by k tomu mohol kuriózne Marián Gáborík.

Portál thehockeynews.com odvolávajúci sa na Eliottea Friedmana zo SportsNet sa vo svojej analýze domnieva, že Kings úmyselne nechajú Gáboríka na listine zranených až do konca základnej časti, aby si tým uvoľnili miesto pod platovým stropom. Klubu by sa vďaka tomu vytvorilo miesto až o výške 4 875 000 dolárov.  K tomu treba pripočítať aj plat dlhodobo zraneného Matta Greena a Kings majú k dispozícii už takmer 7 miliónov dolárov.

,,Stavím sa, že Kings nechajú Gáboríka mimo hry až do play-off,“ konštatuje Friedman. ,,Urobia presne to isté, čo urobilo Chicago s Patrickom Kaneom minulý rok. Privedú ho späť na play-off a všetko to, že nie je miesto pod platovým stropom, bude preč. Získajú do zostavy niekoho ako Chicago s Vermettom a zrazu sú posilnení. Ostatné kluby ich budú nenávidieť.“

Novinár kanadskej televízie tým poukazuje na šikovný krok vedenia Blackhawks, ktoré minulý rok využilo zranenie Patricka Kanea, ktorý vynechal posledných 21 zápasov základnej časti. Chicago vďaka tomu malo miesto pod platovým stropom na angažovanie Antoinea Vermettea a Kimma Timonena. Obaja zohrali v play-off dôležitú úlohu, Vemrette dokonca strelil vo finálovej sérii dva víťazné góly.

Jedným z hráčov, ktorých by mohli Kings vďaka uvoľnením peniazom získať je Andrew Ladd, ktorého „cap hit” je na úrovni 4,4 milióna dolárov.