Main Content

Micheľ už úraduje, posiela na Slovensko dva veľké talenty

utorok, 23. február 2016 14:23 | Autor: Filip Chudý

Micheľ už úraduje, posiela na Slovensko dva veľké talenty
Micheľ už úraduje, posiela na Slovensko dva veľké talenty | zdroj: © TASR

Bývalý úspešný rozhodca Ľuboš Micheľ sa stal len tento mesiac prezidentom PAOK-u Solún, pričom už urobil prvé rozhodnutia v spojitosti so Slovenskom. Posiela k nám totiž dva veľké talenty gréckeho futbalu.

Len v decembri prešiel bývalý medzinárodný rozhodca Ľuboš Micheľ zo Šachtaru Doneck do PAOK-u Solún, no už začiatkom februára sa stal v expresne krátkom čase prezidentom tohto gréckeho klubu. V ňom pôsobia aj dvaja slovenskí futbaloví reprezentanti Róbert Mak a Erik Sabo, no Micheľ sa rozhodol, že tento popredný grécky klub ešte viac prepojí so Slovenskom.

Ako dnes napísali prakticky všetky grécke médiá, na popud nového prezidenta klubu sa dva veľké talenty tamojšieho futbalu, ktoré nedostávali v PAOK-u veľa príležitostí, vybrali za zápasovou praxou na Slovensko, presnejšie do Michaloviec. Konkrétne sa jedná o gréckeho reprezentanta do 21 rokov Kyriakosa Savvidisa a donedávna ešte reprezentanta do 19 rokov Panagiotisa Deligiannidisa.

Hosťovanie 20-ročného centrálneho stredopoliara Savvidisa by malo byť hotovou vecou. Tento hráč už na Slovensku hral, keď nastúpil proti Trnave v lete na závery oboch zápasov predkola Európskej ligy. No celkovo odohral v sezóne zatiaľ iba šesť zápasov (156 minút). Hosťovanie 19-ročného krídelníka Deligiannidisa bude spečatené až vtedy, keď hráč prejde v Michalovciach trojdňovou skúškou, aspoň tak to prezentujú grécke médiá. Tento mnohonásobný mládežnícky reprezentant Grécka odohral na jeseň za PAOK iba 27 minút v jednom zápase.

Tréner Michaloviec Stanislav Griga sa po víkendovej generálke vyjadril, že má úzky káder, preto by mu príchod dvoch mladých Grékov mohol rozšíriť možnosti. Micheľ je rodákom zo Stropkova, ktorý je neďaleko Michaloviec, čiže takto sa snaží pomôcť momentálne jedinému východoslovenskému klubu v boji o záchranu vo Fortuna lige.