Main Content

Tréner Detroitu kritizuje Tatara a stráca dôveru v Jurča

streda, 24. február 2016 13:45 | Autor: Martin Gregor

Tréner Detroitu kritizuje Tatara a stráca dôveru v Jurča
Tréner Detroitu kritizuje Tatara a stráca dôveru v Jurča | zdroj: © TASR

Tomáš Tatar a Gustav Nyquist začínajú robiť vrásky na čele trénera Detroitu Jeffa Blashilla. Kým v minulej sezóne ťahali Red Wings do play-off, v tomto ročníku sa akoby zasekli.

Slovenský útočník Tomáš Tatar bol v minulej sezóne najlepším strelcom Detroitu. V 82 zápasoch strelil 29 gólov, ku ktorým pridal aj 27 asistencií. 56 bodov bola slušná bilancia. Tento rok to však vyzerá s bodovou porciou u Tatara horšie. Po 60 dueloch má na konte 33 bodov (16+17) a vyrovnanie bilancie z minulého ročníka sa zdá byť nereálne. Najmä preto, že nebodoval už 8 zápasov v rade.

Tatar sa naposledy presadil 8. februára. Odvtedy má bodové suchoty. Osem stretnutí bez  zápisu to sa mu podarilo v kariére len raz – ešte v roku 2010, kedy bol však v Detroite nováčikom a odohral len 9 stretnutí.

,,Minulý rok som hral sebavedomejšie, to je isté,“ priznáva Tatar pre The Detroit News.

Podobný výpadok formy zažíva aj Gustan Nyqvist. Ten má po 61 zápasoch v kolónke bodov číslo 32 ca tiež sa neočakáva, že zopakuje 54 bodov z minulej sezóny. Švéd sa nepresadil v posledných troch zápasoch.

Detroitu chýbajú najmä ich góly. Tatar strelil v posledných 16 zápasoch len dva, Nyquist v posledných desiatich ani jeden.

,,Musia na mňa kričať, že chcú hrať viac,“ vyjadruje sa k ich forme tréner Jeff Blashill, ktorý by bol rád, keby hrali s väčším zápalom pre hru. ,,Nemyslím si, že by na mňa kričali, že chcú hrať viac. Iba tak sa ale uistíte, že dostanete viac priestoru,“ vysvetľuje kormidelník Red Wings.

Ten zároveň opäť stráca dôveru v Tomáša Jurča, ktorý hoci je zdravý, nefiguroval na súpiske Red Wings v posledných dvoch zápasoch. Predtým, 20. februára proti Ottawe, odohral len necelých sedem minút. Bolo to prekvapujúco málo, nakoľko 18. februára proti Pittsburghu Penguins strelil pekný gól a zožal aj Blashillovú pochvalu. Vyradenie odchovanca košického hokeja zo zostavy môže byť teoreticky aj snahou o jeho výmenú s iným klubom NHL, keďže Blashillovi sa preňho dlhodobo nedarí nájsť vhodné miesto v zostave.