Main Content

Plány Zinedinea Zidanea na posilnenie zálohy Realu Madrid

streda, 24. február 2016 13:40 | Autor: Jakub Vaverka

Plány Zinedinea Zidanea na posilnenie zálohy Realu Madrid
Plány Zinedinea Zidanea na posilnenie zálohy Realu Madrid | zdroj: © TASR

Real Madrid v prebiehajúcom ročníku strieda lepšie výsledky s horšími, no faktom je, že v lige stráca na vedúcu Barcelonu už 9 bodov a po vypadnutí z Copa del Rey má šancu len na Ligu majstrov. To je jeden z dôvodov, prečo sa chce Biely Balet posilniť.

Španielsky denník Marca, ktorý má podrobne zmapované predovšetkým dianie v kráľovskom Reale Madrid, prišiel so správami, podľa ktorých kouč Bieleho Baletu Zinedine Zidane plánuje na letné prestupové obdobie posilnenie záložnej rady. Los Blancos v prebiehajúcom ročníku nepredvádzajú futbal, ktorý by ich priviedol k trofejám. Ako spomíname v úvode, Merengues strácajú v Primera División na vedúcu Barcelonu deväť bodov a cez víkend ich čaká mestské derby s Atléticom. Kvôli disciplinárnemu prehrešku boli vylúčení z Copa del Rey a v Lige majstrov síce majú po výhre 2:0 v Ríme namierené do štvrťfinále, no v súťaži sú momentálne lepšie hrajúce tímy.

Pravdou je, že Real má niekoľko zranených, no na to sa kouč Zidane nevyhovára. Francúzovým aktuálnym cieľom je podľa Marcy angažovanie dvoch nových stredopoliarov. V lete by sa mal kráľovský celok zamieriť na francúzskeho záložníka z Paula Pogbu z talianskeho Juventusu Turín a talentovaného belgického mladíka Youriho Tielemansa, ktorý udivuje futbalový svet v drese Anderlechtu Brusel.

O záujme o Pogbu sa hovorí už dlhšie, reprezentant Les Bleus  má len 22 rokov, no už teraz patrí medzi najlepších hráčov na svojom poste na svete. Pogba má kontrakt s Juventusom podpísaný do roku 2019, interes o jeho služby majú aj Barcelona, Manchester City či Manchester United.

Tielemans je ešte mladší. Nádej Anderlechtu má iba 18 rokov a už hráva pravidelne za A tím. Hráč má v Bruseli zmluvu do roku 2020, ale všeobecne sa očakáva, že v letnom prestupovom období zmení dres. Práve Biely Balet je jedným z najväčších favoritov na jeho získanie. Nedávno ho sledoval napríklad londýnsky Arsenal.