Main Content

Generálny manažér Chicaga naznačil, koho chce do útoku k Hossovi

streda, 24. február 2016 17:36 | Autor: Dávid Lech

Generálny manažér Chicaga naznačil, koho chce do útoku k Hossovi
Generálny manažér Chicaga naznačil, koho chce do útoku k Hossovi | zdroj: © TASR

Chicago Blackhawks bude v závere prestupového obdobia s určitosťou na hráčskom trhu aktívne. Je však ale otázne, aký hráč do veterného mesta zavíta.

Možností je viacero. „Jastraby“ by totiž potrebovali posilniť na poste obrancu i útočníka. Dovoliť si môžu len príchod jedného hráča. Generálny manažér Stan Bowman ale nechtiac zrejme poodhalil prestupové plány svojho tímu.

Obhajca Stanley Cupu prakticky od úvodu sezóny hľadá do prvej formácie vhodného kandidáta pre hru s osvedčenou dvojicou Jonathan Toews – Marián Hossa. Žiadny zo chicagskej hráčskej základne sa ale neosvedčil a „jastraby“ tak musia posilniť tím o jedného z dostupných hráčov na prestupovom trhu (o tejto problematike sa viac dočítate tu).

Chicago Blackhawks však má nemalé problémy aj v defenzíve. Tá nie je taká skalopevná ako tomu bývalo pred niekoľkými týždňami. Chicago 15. februára v súboji s Torontom Maple Leafs síce prerušilo nepriaznivú sériu troch prehier v rade, no naposledy v zápase pod holým nebom v rámci Stadium Series zinkasovali vysokú porážku od Minnesoty Wild v pomere 6:1.

Útočník Andrew Shaw, ktorý je jedným z najvážnejších kandidátov na odchod z Chicaga (v prípade možnej výmeny), ale ostáva pokojný: „Naša tímová hra v posledných zápasoch nebola našou hrou. Opustili sme od našej hry, musíme sa z toho poučiť,“ hovorí pre chicago.suntimes.com.

Páči sa mi zloženie našej obrany. Máme niekoľko mladých hráčov, ktorí dostávajú šance naberať skúsenosti a myslím si, že sa im to darí. Príležitosť hrať v play-off im bola predstavená a myslím, že by si s ňou poradili... Ale uvidíme,“ nechal sa počuť kouč Chicaga Blackhawks Joel Quenneville, ktorý podľa týchto slóv neočakáva príchod nových obrancov a vystačí si aj s trojicou nováčikov, ktorí sú momentálne v zostave.

Generálny manažér Stan Bowman dnes chtiac-nechtiac výrazne poodkryl prestupové plány Chicaga Blackhawks. V noci sa totiž objavil v hľadisku MTS Centre vo Winnipegu, kde domáci Jets hostili Dallas Stars (3:5).

Predstaviteľ Chicaga sa s určitosťou prišiel pozrieť na výkon útočníka Andrewa Ladda, ktorého meno sa dlhodobo skloňuje s organizáciou Blackhawks. Pre 30-ročného kapitána „tryskáčov“ to bol zrejme posledný domáci zápas, keďže do konca februára čakajú na Winnipeg len dva hosťujúce zápasy v Dallase a Pittsburghu a do konca prestupového obdobia (29. februára) bude určite vymenený. Podľa všetkého do Chicaga Blackhawks. Pred očami GM Chicaga sa predstavil v najlepšom možnom svetle, keď strelil jeden gól, trikrát vystrelil, zaznamenal jeden hit a na ľade strávil 21 minút bez 2 sekúnd.

Všetko tak nasvedčuje tomu, že Chicago sa rozhodlo. Vsadí na ofenzívnu kartu, do tímu privedie elitného útočníka a v play-off sa bude snažiť o obhajobu titulu.