Main Content

Jeden z najznámejších slovenských futbalistov sa vracia do Talianska, zabojuje tam o Euro?

štvrtok, 25. február 2016 08:53 | Autor: Filip Chudý

Jeden z najznámejších slovenských futbalistov sa vracia do Talianska, zabojuje tam o Euro?
Jeden z najznámejších slovenských futbalistov sa vracia do Talianska, zabojuje tam o Euro? | zdroj: © TASR

Jeden z medzinárodne najskúsenejších slovenských futbalistov súčasnosti sa opäť vracia na scénu. Na jeseň síce nikde nehrával, ale vo svete futbalu má tak veľké meno, že je veľmi blízko nového angažmánu priamo v Taliansku.

Marek Čech sa už v mladom veku dokázal presadiť v seniorskom futbale, veď už ako dorastenec získal seniorský titul s Interom Bratislava. V roku 2002 k tomu pridal bronzovú medailu na ME do 19 rokov a zahral si aj na MS do 20 rokov. Bol oporou žlto-čiernych, a tak neprekvapilo, že po ňom siahla Sparta Praha, ale tam dlho nevydržal, keďže do angažovalo FC Porto, ktoré si vyberá len tých najtalentovanejších hráčov. V tom čase už bol aj slovenským reprezentantom. Vyskúšal si aj anglickú ligu vo West Bromwich Albion. Z neho prestúpil do tureckého Trabzonsporu. Neskôr si vyskúšal taliansku Seriu A v drese Bologne a časť minulej sezóny strávil v Boaviste Porto. Odvtedy bol bez futbalu.

Ale to sa zrejme veľmi rýchlo zmení. Marek Čech je totiž v týchto dňoch v talianskom Come, ktoré oňho prejavilo záujem. No keďže deväť mesiacov nehral súťažný futbal, najprv si ho Como chce preklepnúť z lekárskej a fyzickej stránky. No ako včera informovali médiá priamo z tohto severotalianskeho mesta neďaleko Milána, náš futbalista vraj vyzerá z fyzickej stránky veľmi dobre. Všetko tak nasvedčuje tomu, že účastník Serie B nášho futbalistu angažuje do konca sezóny.

Como totiž takéhoto futbalistu súrne potrebuje nielen na ľavý kraj obrany, ale aj do kabíny, kde sa jeho skúsenosti v ťažkom boji o záchranu zídu. Marek Čech by tak mal dostať dostatok herného priestoru, čo otvára jeho šance na prípadnú nomináciu na Euro. Dušan Švento totiž v Kolíne vôbec nehráva, Michal Breznaník síce začal hrávať na novom pôsobisku v Dukle Praha, no na krídle, nie v obrane. V zime zmenil dres aj Lukáš Tesák, ale Kajrat Almaty začne ligu až v polovici marca, čiže Marek Čech môže mať už pred marcovým reprezentačným dvojzápasom toho odohraného viac.