Main Content

Chelsea blízko dohody so známym trénerom. Ten už má vyhliadnuté posily

štvrtok, 25. február 2016 07:19 | Autor: Jakub Mihálik

Chelsea blízko dohody so známym trénerom. Ten už má vyhliadnuté posily
Chelsea blízko dohody so známym trénerom. Ten už má vyhliadnuté posily | zdroj: © TASR

K dohode by vraj malo prísť už vo štvrtok.

Podľa informácií viacerých talianskych a britských denníkov, na čele s Gazzetta dello Sport, by sa novým kormidelníkom Chelsea mal stať taliansky tréner Antonio Conte. Jeho angažovanie by mal tím zo Stamford Bridge dotiahnuť už v najbližších dňoch, hoci oficiálnym sa môže stať až po letných Majstrovstvách Európy, na ktorých Conte povedie reprezentáciu Talianska. 

Conte tak zrejme po sezóne nahradí na lavičke úradujúceho majstra Holanďana Guusa Hiddinka, od začiatku svojho pôsobenia označovaného len za dočasné riešenie pre The Blues. 

Podľa informácií denníka Sun sa už vo štvrtok zástupcovia Chelsea stretnú s agentom bývalého kouča Juventusu, Federicom Pastorellom, aby sa tak dohodli na posledných detailoch Talianovej zmluvy. 

Okrem Conteho sú s lavičkou Chelsea najčastejšie spájaní juhoamerickí tréneri Manuel Pellegrini a Jorge Sampaoli, ktorí by takisto boli pre novú sezónu k dispozícii, keďže Pellegrinimu v lete končí zmluva s Manchestrom City a Sampaoli je od ukončenia spolupráce s čilskou reprezentáciou bez agažmánu. V Conteho prospech má však hovoriť vek a dostatok európskych skúseností. 

Taliansky Corriere dello Sport sa poponáhľal aj s predpoveďou toho, ktoré posily by mali byť najväčšími prestupovými cieľmi možného nového trénera Chelsea. Z talianskej Serie A vraj chce Conte zlákať do Anglicka stredopoliara Paula Pogbu, ktorého viedol v drese Juventusu, no o ktorého javia eminentný záujem aj mnohé ďalšie európske veľkokluby. Realistickejším cieľom by mal by Radja Nainggolan z rímskeho AS a Mauro Icardi z Interu.  

Ešte ako hráč Conte získal s Juventusom päť talianskych titulov, neskôr ako tréner Starú dámu doviedol k trom titulom po sebe a položil základy tímu, ktorý vládne talianskej Serie A ešte aj dnes. Niečo podobné od neho budú očakávať aj na Stamford Bridge, kde po rýchlych výmenách konečne hľadajú trénera na dlhodobú koncepčnú prácu.