Main Content

Zámorský novinár kritizuje Réwaya. Montreal ho má vymeniť

štvrtok, 25. február 2016 14:00 | Autor: Dávid Lech

Zámorský novinár kritizuje Réwaya. Montreal ho má vymeniť
Zámorský novinár kritizuje Réwaya. Montreal ho má vymeniť | zdroj: © TASR

Martin Réway je jeden z najväčších slovenských hokejových talentov. V zámorí spadá pod organizáciu Montrealu Canadiens, kde ale v prvom tíme zatiaľ neodohral ani jeden zápas. Za veľkou mlákou si myslia, že vedenie „Habs“ by ho malo čo najskôr vymeniť. Odôvodnenie je jednoduché.

Martin Réway podľa redaktora  thehockeywriters.com nie je so svojimi 173 centimetrami a 77 kilogramami pripravený na hru v NHL. Zároveň ale pripúšťa, že v budúcnosti by sa mohol stať členom prvého tímu v najlepšej hokejovej lige sveta.

Zatiaľ čo útočník švajčiarskeho Fribourgu-Gotterón z NLA je na Slovensku i v Európe mladou hviezdičkou, v zámorí až taký dojem zatiaľ nenarobil. „Réwayov problém nie je talent alebo chýbajúca zručnosť. Problémom hráča je rovnaký problém, ktorý ho sprevádza prakticky celú kariéru. Jednoducho povedané, Réway má problémy s prístupom. Nedá sa to skryť. Povahové črty drzosti, arogancie a povýšeneckého správania sú na tomto mladom mužovi evidentné. Odmieta hrať v AHL a trvá na tom, že by už mal hrať v NHL,“ píše novinár John Benedetti pre web thehockeywriters.com.

Autor sa opiera aj na minulosť slovenského reprezentanta. Ten totiž odmietol pokračovať v kariére v QMJHL, upísal sa pražskej Sparte, kde bol po nezhodách s vedením klubu vyradený zo zostavy a napokon zakotvil v najvyššej švajčiarskej hokejovej súťaži. „Hráč má sotva 21 rokov a tvári sa ako keby bol na vrchole sveta. Tento hráč prináša problémy do tímu, kde pôsobí. Neuvedomuje si, že hrať v NHL je privilégiom,“ neskrýval ostrú kritiku voči bronzovému medailistovi z MSJ 2015.

Podľa názoru Benedettiho by sa vedenie Montrealu svojho draftovaného hráča z roku 2013 v 4. kole zo 116. pozície malo vzdať. „Je to škoda, ale pravdou je, že talent nepreváži negatívny postoj. Na jeho hru je radosť sa pozerať a v budúcnosti by mohol byť pre tím cenným prínosom, no v 21 rokoch stále nedospel. Nebolo by dobré priviezť takýto typ hráča do šatne. Canadiens by ho mali vymeniť a posunúť problémy s ním druhému klubu. Montreal by zaň mohol získať viac ako štvrtú voľbu v drafte.

Konečný verdikt novinára thehockeywriters.com tak znie jasne: „Výmena Réwaya by bolo najinteligentnejším rozhodnutím pre Montreal Canadiens a je potrebné, aby sa uskutočnila najneskôr po aktuálnej sezóne.

Martin Réway je dlhodobo mimo hry kvôli otrasu mozgu, ktorý utrpel 23. januára v súboji proti Zugu. Podľa najnovších informácií sa slovenský forward zapojil do tréningu svojho tímu a v najbližších dňoch by mohol byť pripravený pre návrat na ľad.