Main Content

Tip na konečné poradie Fortuna ligy 2015/16

piatok, 26. február 2016 12:50 | Autor: Filip Chudý

Už o pár hodín sa začína jarná časť Fortuna ligy, ktorá prinesie 84 zápasov. Tie určia konečné poradie, ktoré sa po jesennej časti začalo rysovať. Skúsili sme odhadnúť, ako bude vyzerať tabuľka na konci súťaže, pričom sme to porovnali aj s naším predsezónnym odhadom.

ŽP Šport Podbrezová


Náš predsezónny tip: 9. miesto

Napísali sme:Minulosezónny nováčik pocítil na vlastnej koži, aký je rozdiel medzi prvou a druhou ligou. Nebyť Banskej Bystrice, Podbrezová by Fortuna lige zamávala po jedinej sezóne v nej. Terajšou ambíciou je stabilizovať mužstvo v súťaži, čo sa Horehroncom podarí.“

O stabilizácii kádra sa hovorí aj teraz pred jarou, no skôr by sa hodila pohotovosť najvyššieho stupňa. V minulej sezóne naozaj iba vďaka slabučkej Banskej Bystrici Podbrezová nevypadla. Teraz zimovala predposledná, no zas nebyť na jeseň slabej Skalice, železiari sú poslední. Na jar takýchto protivníkov, ktorí by „urobili“ záchranárske práce za nich, v Podbrezovej veľmi ťažko nájdu. Budú sa musieť zachrániť sami, čo sa môže ukázať ako problém, keďže mužstvo sa nejavilo, že by bolo psychicky silné. O záchranu bude Podbrezová bojovať až do úplného konca, rozhodne možno iba bod. V tejto chvíli to vidíme skôr v jej neprospech.