Main Content

Regulárnosť v boji o ligu ohrozená, padol rodný klub mnohých reprezentantov

pondelok, 29. február 2016 08:54 | Autor: Filip Chudý

Regulárnosť v boji o ligu ohrozená, padol rodný klub mnohých reprezentantov
Regulárnosť v boji o ligu ohrozená, padol rodný klub mnohých reprezentantov | zdroj: © TASR

Ešte sa ani nezačala jarná časť našej druhej najvyššej futbalovej súťaže a tá už má veľký problém. Včera z nej totiž odstúpil jeden z tradičných účastníkov, čo vytvorilo problém aj v boji o postup do najvyššej súťaže.

Už dlhšie sa hovorilo o tom, že druholigový klub MFK Dolný Kubín má existenčné problémy, no a včera sa najhorší scenár naplnil. „MFK, občianske združenie, pod hlavičkou ktorého sa hrá v meste Dolný Kubín 2. liga dospelých skupina východ, oznamuje svojim členom, priaznivcom a fanúšikom futbalu, že mužstvo dospelých nenastúpi na jarnú časť súťaže,“ takýto oznam svieti na internetovej stránke klubu mfkdolnykubin.com týždeň pred štartom druhej časti tohto ročníka DOXXbet ligy.

Vedenie klubu sa k tomuto kroku odhodlalo preto, že nemá na jarnú časť k dispozícii dostatok finančných prostriedkov. „Na zabezpečenie jarnej časti potrebujeme 20 až 40-tisíc eur, no nemáme z toho ani euro,“ povedal na tlačovej konferencii k tejto téme prezident klubu Milan Ďaďo. Poslednou nádejou bolo mesto Dolný Kubín, ale mestské zastupiteľstvo odmietlo podať pomocnú ruku, čím si samo zničilo svoju najväčšiu reklamu v rámci Slovenska. Najznámejším odchovancom tohto klubu spomedzi aktívnych hráčov je Matúš Kozáčik, zároveň rodák z Dolného Kubína. No tento klub vychoval aj iných bývalých reprezentantov, ako napríklad Dušan Galis, Dušan Tittel, Ladislav Pecko, Marián Had a Maroš Klimpl.

No v tomto prípade nevznikol problém len na Orave, ale prakticky v celom boji o postup do najvyššej súťaže. V tomto ročníku sa totiž počítajú v skupine o postup body zo všetkých stretnutí, nie iba tie, ktoré mužstvá uhrali proti súperom z hornej šestky svojej regionálnej skupiny. Bude veľmi zaujímavé sledovať, ako to nakoniec SFZ vyrieši, no jedno je isté už teraz, nech rozhodnú akokoľvek, regulárnosť súťaže to naruší, pretože buď zmenia úplne pravidlá v boji o postup, alebo niekto dostane body zadarmo vďaka kontumáciám.