Main Content

Pánik to robieva aj na tréningu. ,,Bola to jedna z najkrajších prihrávok sezóny,'' chváli ho tréner

pondelok, 29. február 2016 12:30 | Autor: Martin Gregor

Pánik to robieva aj na tréningu. ,,Bola to jedna z najkrajších prihrávok sezóny,'' chváli ho tréner
Pánik to robieva aj na tréningu. ,,Bola to jedna z najkrajších prihrávok sezóny,'' chváli ho tréner | zdroj: © TASR

Pred trojicou Richard Pánik, Dennis Rasmussen, Brandon Mashinter stojí náročná úloha minimálne sa výkonmi priblížiť tomu, čo v minuloročnom play-off predvádzali v ,,checking line'' ich predchodcovia Andrew Desjardins, Marcus Kruger a Andrew Shaw. Po nočnom zápase s Washingtonom sa však zdá, že by to mohlo fungovať.

31-bodový Andrew Shaw to má tento rok rozbehnuté na prekonanie bodového maxima vo svojej kariére v NHL (39), no Desjardins (9b) a Kruger (1b) zatiaľ nedokázali nadviazať na to, čo predvádzali v minuloročnom úspešnom play-off. Tejto trojici sa v bojoch o Stanleyho pohár podarilo nazbierať dokopy 20 bodov a v Chicagu dúfajú, že teraz niečo podobné zopakuje útok s našim Richardom Pánikom.

Samozrejme formácie Blackhawks sa môžu pred blížiacim sa play-off ešte pomeniť, no podľa portálu Chicago SunTimes dala dnes v noci formácia Pánik - Rasmussen – Mashinter trénerovi Joelovi Quennevilleovi „o čom premýšľať”. Rasmussen sa postaral o víťazný gól, Pánik zas o skvelú prihrávku.

,,Myslím si, že to bola prekrásna prihrávka – jedna z najkrajších za celý rok,“ chválil futbalovú asistenciu martinského rodáka kormidelník Blackhawks.

Opätovné vytvorenie formácie Desjardins-Kruger-Shaw je podľa Chicago SunTimes stále v hre, no formácia s Pánikom ukázala svoj vlastný recept na skórovanie.

,,Videl som puk na jeho korčuli a akosi som pochopil, že mi bude prihrávať,“ vysvetľoval Rasmussen situáciu, ktorá predchádzala jeho gólu. ,,Videl som ho (Pánika) to robiť na tréningu, takže som bol na to pripravený,“ dodal hráč, ktorý sa gólovo presadil po dlhých 30 zápasoch.

Pre slovenského útočníka Pánika bola táto asistencia jeho piatym bodom (3+2) v 19 stretnutí. Prerušil tak dlhú sériu 10 duelov bez kanadského bodu. Kuriózne v zápase, v ktorom odohral za Chicago zatiaľ najmenej minút (7:54) s výnimkou jeho premiéry proti Nashvillu 12. januára (6:56).