Main Content

Ako Fabregas? Barcelona chce z Arsenalu priviesť svojho strateného syna

pondelok, 29. február 2016 12:46 | Autor: Jakub Mihálik

Ako Fabregas? Barcelona chce z Arsenalu priviesť svojho strateného syna
Ako Fabregas? Barcelona chce z Arsenalu priviesť svojho strateného syna | zdroj: © TASR

Vedenie barcelonského tímu zaujal vo vzájomnom zápase a chce ho po sezóne priviesť na Camp Nou.

Aj vďaka výkonu, ktorý predviedol vo vzájomnom zápase prvého hracieho dňa osemfinále Ligy majstrov, Barcelonu upútal progres pravého obrancu Arsenalu, Hectora Bellerína. 

Podľa informácií španielskeho denníka Sport, blízkeho katalánskemu klubu, má mať tím z Camp Nou záujem o 20-ročnú vychádzajúcu hviezdu Gunners. Denník uvádza, že dlhoročné opory Blaugranes, Gerard Piqué a Andres Iniesta, sa skontaktovali s mladým hráčom, aby okrem gratulácie za jeho výkon, zistili, aká je jeho momentálna situácia na Emirates Stadium.

Bellerín už prakticky druhú sezónu nastupuje v základnej zostave Arsenalu a jeho výkony v obrane i útočnej fáze ho momentálne radia medzi najlepších obrancov Premier League. 

Barcelona údajne hľadá náhradu za Daniho Alvesa, ktorého forma v tejto sezóne mierne kolíše. Bellerín v súčasnej forme by zrejme dostal prednosť aj pred zimnou posilou tímu Luisa Enriqueho, Aleixa Vidala, ktorý momentálne zastupuje Brazílčana na pravej strane obrany.

Hector Bellerín je odchovancom Barcelony, no vo veku 16 rokov odmietol zmluvu s katalánskym tímom, v ktorom nemal veľa šancí na štarty v prvom tíme, a tak dal prednosť ponuke Arsena Wengera. Po Cescovi Fabregasovi tak môže byť ďalšou hviezdou Arsenalu, ktorá sa po čase vrátila do svojho materského klubu.