Main Content

Liverpool FC sa chystá na letné upratovanie v kádri

utorok, 1. marec 2016 11:45 | Autor: Jakub Vaverka

Liverpool FC sa chystá na letné upratovanie v kádri
Liverpool FC sa chystá na letné upratovanie v kádri | zdroj: © TASR

Liverpool bol veľmi blízko k trofeji. The Reds však prehrali vo finále Capital One Cupu s Manchestrom City po penaltách a opäť sa otvorila otázka spochybňujúca kvalitu hráčskeho kádra Červených.

V nedeľu Liverpool mohol získať vytúženú trofej, nestalo sa a denník The Times po pár dňoch začína diskutovať o budúcnosti tímu z Anfield Road. Kluboví šéfovia očakávali, že s Jurgenom Kloppom sa situácia rapídne zlepší a nastane obdobie úspechov, avšak cesta za titulmi bude aj s pomocou nemeckého kouča veľmi tŕnistá. The Reds totiž nemajú reálnu šancu na titul v lige, prehrali finále jedného z národných pohárov, v Európskej lige ich čaká rival Manchester United. Červení začínajú pomaly ale isto prípravu na letné prestupové obdobie. Očakáva sa ich aktivita.

Špekuluje sa, že klub nášho stopéra Martina Škrtela by sa po konci sezóny mohol rozlúčiť s belgickým kanonierom Christianom Bentekem. Bývalý zakončovateľ Aston Villy prišiel z Villa Parku iba počas minulého leta, no stál 32,5 milióna libier a jeho prínos pre tím je zanedbateľný. V novom klube sa mu stále nepodarilo usadiť, pričom ako rozumnejšie možnosti do útoku sa ukazujú byť brazílsky talent Roberto Firmino a konečne uzdravený Daniel Sturridge.

Neistá je taktiež budúcnosť Bentekeho krajana, gólmana Simona Mignoleta. V jeho prípade nemusí ísť práve o odchod z Anfield Road, avšak stále viac sa píše, že Liverpool privedie v lete nového brankára, ktorý bude pre Mignoleta potrebnou konkurenciou. Najviac je skloňované meno Marca- Andrého Ter Stegena z FC Barcelona. Kompetentní si totiž myslia, že Belgičan nie je pre tím takou oporou ako napríklad Čech pre Arsenal alebo De Gea pre Manchester United.

The Times informuje aj o tom, že klubové vedenie pozorne hľadá nové letné posily, konkrétne sa The Reds zamerali na trojicu hráčov – Mario Gotze (Bayern Mníchov), Piotr Zielinski (Udinese Calcio) a Ben Chilwell (Leicester City).