Main Content

Zoznam hráčov, ktorých chce Mourinho do Manchestru United

utorok, 1. marec 2016 11:55 | Autor: Jakub Vaverka

Zoznam hráčov, ktorých chce Mourinho do Manchestru United
Zoznam hráčov, ktorých chce Mourinho do Manchestru United | zdroj: © TASR

Budúcnosť Josého Mourinha stále potvrdená nebola, no najreálnejší je jeho príchod do anglického Manchestru United. Médiá zverejnili zoznam hráčov, ktorých by chcel Portugalčan na Old Trafford v lete priviesť.

José Mourinho po decembrovom konci v londýnskej Chelsea stále nezasadol na lavičku iného tímu, i keď médiá po celom svete uvádzajú, že jeho oficiálna dohoda s Manchestrom United je len otázkou času. Portugalčan by mal na lavičke anglického giganta nahradiť nepopulárneho Louisa Van Gaala, ktorého vláda nad Red Devils sa pomaly ale isto blíži ku koncu.

Denník Daily Mail prišiel so zoznamom futbalistov, na ktorých sa kontroverzný kouč a víťaz Ligy majstrov z rokov 2004 a 2010 v letnom prestupovom zameria. Bývalý kormidelník Interu Miláno či FC Porto sa pokúsi po sezóne na Old Trafford získať francúzskeho zakončovateľa Atlética Madrid Antoinea Griezmanna, anglického reprezentačného strelca Harryho Kanea z londýnskeho Tottenhamu Hotspur a alternatívou do útoku je aj uruguajský ofenzívny tank z parížskeho PSG Edinson Cavani.

Mourinho nemyslí len na útok, dôležitá je taktiež obrana, ktorá United v aktuálnom ročníku viackrát nefungovala podľa predstáv. „Mou“ skúsi v lete využiť svoje dobré vzťahy so stredným obrancom Realu Madrid Raphaelom Varanem a presvedčiť ho k prestupu do Anglicka. Ďalšími alternatívami do obrany Manchestru United ostávajú hráči liverpoolskeho Evertonu John Stones, Seamus Coleman či dokonca čerstvá posila londýnskej Chelsea – americký mladík Matt Miazga.

Zvyšnou dvojicou, ktorú Daily Mail v súvislosti s Mourinhom a Manchestrom United spomenul sú záložníci Wesley Sneijder, ktorého José trénoval počas spoločnej anabázy v talianskom Interi Miláno a talentovaný Rubén Neves, ktorý žiari v FC Porto, odrazovom mostíku portugalského kouča do svetového futbalu. Je zrejmé, že Diabli neangažujú všetkých spomínaných hráčov, ba dokonca ani polovicu z nich, no 2-3 spomenuté mená by v letnom prestupovom období do Manchestru prísť mohli.