Main Content

Kto preberie Real po Zidaneovi? Tu sú Perezove možnosti!

utorok, 1. marec 2016 12:06 | Autor: Jakub Vaverka

Kto preberie Real po Zidaneovi? Tu sú Perezove možnosti!
Kto preberie Real po Zidaneovi? Tu sú Perezove možnosti! | zdroj: © TASR

Realu Madrid v prebiehajúcom ročníku nepomohla ani tradičná zmena trénera. Nepopulárneho Beniteza nahradil legendárny Zidane, avšak madridský stroj stále nefunguje optimálne. Príde do španielskej metropoly nový tréner?

Hladinu špekulácií okolo kráľovského veľkoklubu rozvírila predovšetkým posledná ligová prehra Bieleho Baletu. Real na domácom štadióne podľahol mestskému rivalovi Atléticu bez vstreleného gólu 0:1. Los Blancos momentálne strácajú na druhých Rojiblancos štyri a na prvú Barcelonu dokonca dvanásť bodov.

Situácia na štadióne Santiaga Bernabeua je zlá. Zinedine Zidane robí, čo môže, no hviezdy z formy sa mu stále nepodarilo dostať na primeranú „prevádzkovú teplotu“, navyše sa začína rozširovať, že v kabíne sa vytvorili skupiny, čomu nepridávajú ani kritické slová Cristiana Ronalda na svojich spoluhráčov. Portál Fichajes.net tvrdí, že je len otázkou času, kedy prezident Realu Madrid Florentino Perez siahne po ďalšej trénerskej výmene. Ťah so Zidaneom bol unáhleným riešením, ktoré malo len dočasný efekt, Francúz však nemá s trénovaním veľkoklubu a trénovaním celkovo prakticky žiadne skúseností. To je fakt, ktorý sa odzrkadliť musel.

Španielski novinári uvádzajú, že vedenie Los Blancos má už teraz niekoľko adeptov na post hlavného trénera, v prípade, že Zidane do konca ročníka neprevedie na lavičke Merengues nejaký zázrak. V súvislosti s víťazom Ligy majstrov z roku 2014 sa spomína tréner nemeckého národného tímu Joachim Low, ktorý bol spájaný s Re lom už v minulosti, následne stále zlepšujúci sa kouč Tottenhamu Hotspur Mauricio Pochettino a v hre je aj uznávaný Ernesto Valverde, aktuálny kormidelník baskického Athleticu Bilbao.