Main Content

Cez víkend hrdina Manchestru United, v pondelok? Poctivý študent!

utorok, 1. marec 2016 12:15 | Autor: Jakub Vaverka

Cez víkend hrdina Manchestru United, v pondelok? Poctivý študent!
Cez víkend hrdina Manchestru United, v pondelok? Poctivý študent! | zdroj: © TASR

Fanúšikovia Manchestru United majú nového obľúbenca. Je ním iba 18- ročný mladík Marcus Rashford, ktorý v rozmedzí štvrtka až nedele vsietil štyri góly v prvom tíme a okamžite si získal srdcia náročných podporovateľov Red Devils.

Marcus Rashford sa narodil 31.októbra 1997 v Manchestri, má stále 18 rokov a plní si detský sen. Talentovaný zakončovateľ je odchovancom Manchestru United, v drese ktorého sa vo štvrtok v odvete šesťnásťfinále Európskej ligy dočkal debutu. Kouč Louis Van Gaal ho poslal do napínavej odvety s dánskym Midtjyllandom. Rashford dôveru kouča nesklamal, do streleckej listiny sa zapísal hneď dvakrát a mierou vrchovatou pomohol Red Devils k postupu do šestnásťfinále Európskej ligy. Tam čaká na Diablov rival z Liverpoolu.

Ďalšia hviezdna chvíľa Rashforda prišla v nedeľu, kedy United na svojom štadióne hostili ašpiranta na titul- londýnsky Arsenal. Rashford dostal šancu prekvapivo v základnej zostave, skóroval opäť dvakrát, na jeden gól prihral a MU vyhral tesne 3:2. Keď niekoľko minút pred koncom schádzal z ihriska, fanúšikovia Devils mu ponúkli dlhotrvajúce standing ovation. Zaslúžene.

Marcus je stále tínedžerom, ktorý mal s Manchestrom United kontrakt, vďaka ktorému týždenne zarobil 500 libier. Informácie denníka The Suntvrdia, že Rashford by mal vďaka dvom úspešným duelom zarábať podľa novej dohody 15 000 libier za sedem dní.

Novinári zo spomínaného bulvárneho denníka v úvode nového týždňa nezabudli pripomenúť, že Rashford je stále školopovinný. Manchesterský odchovanec si v nedeľu užil slastnú výhru s Arsenalom, no v pondelok musel na rozdiel od svojich spoluhráčov ísť do školy. Áno,  Marcus ešte neukončil stredoškolské vzdelanie, čo je však vzhľadom na jeho vek absolútne logické.

Rashford je študentom Ashton-on Mersey School v manchesterskej časti Sale. Hráč, ktorý má pred sebou sľubnú futbalovú kariéru je podľa správ z The Sun taktiež vzorným  žiakom a jeho známky sa pohybujú v intervale A až C. Rashforda čakajú skúšky „A-levels“ porovnateľné so slovenskou maturitou počas leta, ktovie, či bude mať čas počas najbližších mesiacov na ne študovať. United ho totiž potrebujú v Európskej lige a v boji o miestenku do Ligy majstrov.