Main Content

Krajčí naznačil, aké sú plány so Slovanom v budúcej sezóne

streda, 2. marec 2016 14:07 | Autor: Martin Gregor

Krajčí naznačil, aké sú plány so Slovanom v budúcej sezóne
Krajčí naznačil, aké sú plány so Slovanom v budúcej sezóne | zdroj: © TASR

Ostane tréner Miloš Říha na lavičke Slovana aj v budúcej sezóne? Udrží si Slovan v kádri najväčšie opory a o koho sa posilní? Čo to prezradil v rozhovore pre Nový Čas generálny manažér klubu Maroš Krajčí.

Vedenie Slovana Bratislava môže byť po tejto sezóne spokojné. Klubu sa akoby zázrakom podarilo udržať v KHL a zároveň dosiahnuť „zmier” s hráčmi, ktorým chýbali výplaty zo sezóny 2014/2015. Rovnako tak sa podarilo splniť hlavný herný cieľ, ktorým bol postup do play-off. Slovan v závere základnej časti predvádzal zrejme najlepší hokej od vstupu do nadnárodnej súťaže. Keby a mu začalo dariť o pár zápasov skôr a v play-off by sa vyhol suverénnemu CSKA Moskva, možno by teraz bol ešte v hre o Gagarinov pohár.

Fanúšikovia belasých pochopiteľne dúfajú, že väčšina kádra zo sezóny 2015/2016 zostane pokope. Udržanie si trénera Miloša Říhu, brankára Brusta, obrancov Barkera, Kundrátka a útočníkov Nedorosta, Kašpara, Jegliča, Tičara, Viedenského či Šťastného, je základom toho, aby mohol byť Slovan v budúcej sezóne opäť úspešný.

Čo sa týka trénera Říhu generálny manažér belasých Maroš Krajčí prezrádza, že s českým kormidelníkom má už ústnu dohodu. ,,Ide o obdobie na dva roky. V blízkom čase by sme mali podpísať kontrakt,“ hovorí v rozhovore pre Nový Čas.

Rovnako tak ubezpečuje fanúšikov Slovana, že Bratislava nepríde o KHL ani v budúcej sezóne.

Rokovania s vyššie spomínanými hráčmi budú prebiehať už od budúceho týždňa. Krajčí však nevie odhadnúť ako výrazne sa súpiska pred budúcou sezónou zmení. „Teraz vám neviem povedať, na koľko percent sa káder obmení. Určite máme záujem, aby tí najlepší hráči z tohto ročníka u nás naďalej ostali,“ cituje jeho slová Nový Čas.

Udržanie Kanaďanov Brusta a Barkera môže byť pre Slovan naozaj náročná úloha. Obaja v tejto sezóne predviedli, že patria do absolútnej špičky v KHL. Barker bol dokonca najproduktívnejším obrancom základnej časti KHL a záujem o jeho služby zo strany konkurencie bude absolútne logický. V súvislosti s jeho menom sa dokonca spomína aj návrat do NHL.