Main Content

NHL: Chára je už vo finále, Meszároš môže pomôcť na MS 2011

sobota, 7. máj 2011 10:00 | Autor: TASR

Hokejisti Boston Bruins na čele so slovenským kapitánom Zdenom Chárom zvládli aj štvrtý duel 2. kola play-off zámorskej NHL proti Philadelphii a v najkratšom možnom čase postúpili do finále Východnej konferencie.

"Medvede" v piatok zvíťazili nad Flyers na domácom ľade jednoznačne 5:1 a sériu vyhrali 4:0 na zápasy. Bruins sa medzi najlepšie štyri tímy bojujúce o Stanleyho pohár dostali prvýkrát od roku 1992. Boston teraz čaká konfrontácia s Tampou Bay.

Spomenutý Zdeno Chára, ani jeho krajan v službách "letcov" Andrej Meszároš, ktorý bol najvyťaženejším hráčom svojho mužstva, nebodovali. Meszároš môže byť po vypadnutí z play-off NHL k dispozícii slovenskej reprezentácii na 75. majstrovstvách sveta v Bratislave a Košiciach, zverenci trénera Glena Hanlona by však najskôr museli postúpiť do štvrťfinále, čo už nemajú vo svojich rukách.

Na rozdiel od Bostonu, hráčom San Jose sa nepodarilo "prevalcovať" Detroit v štyroch dueloch, keďže v piatok prehrali na ľade "červených krídel" tesne 3:4. Sharks však vedú v sérii 3:1 a v piatom dueli môžu o postupe do finále Západnej konferencie rozhodnúť pred vlastnými fanúšikmi.

Výsledky piatkových stretnutí 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL:

Semifinále Východnej konferencie - 4. zápas (hralo sa na 4 víťazstvá):
Boston - Philadelphia 5:1 (1:0, 0:1, 4:0) - konečný výsledok série: 4:0, postupuje Boston

Semifinále Západnej konferencie - 4. zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):
Detroit - San Jose 4:3 (3:1, 0:1, 1:1) - stav série: 1:3

© WEBNOVINY