Main Content

Slovenský reprezentant mohol bojovať o Premier League, ale vybral si Taliansko

piatok, 4. marec 2016 08:54 | Autor: Filip Chudý

Slovenský reprezentant mohol bojovať o Premier League, ale vybral si Taliansko
Slovenský reprezentant mohol bojovať o Premier League, ale vybral si Taliansko | zdroj: © TASR

Je už síce marec, ale slovenskí futbalisti stále prestupujú, pričom sa vyberajú aj na veľmi zaujímavé adresy. Dokonca sa to týka aj tých, čo sú v širšom kádri reprezentácie a majú šancu na Euro.

Marek Čech sa nachádzal v talianskom Come, ktoré oňho prejavilo záujem, už minulý týždeň. Už vtedy sme informovali, že na fyzických testoch vyzeral veľmi dobre a jeho prestup je na spadnutie, čo sa aj potvrdilo, hoci to nebolo až tak hladké, ako sa mohlo zdať. Podľa slov Richarda Čecha, jeho brata a zároveň manažéra, sa totiž prestupy do Talianska vždy rodia ťažko, pričom sú definitívne, až keď je vybavená všetka administratíva.

No to nemusel byť jediný dôvod, ktorý by zmaril Čechov prestup do talianskej Serie B. Mali totiž oňho záujme aj inde. „Boli sme už vo Švajčiarsku, vážny záujem prejavil aj klub z Championship, bojujúci o účasť v Premier League, ktorému kvôli zraneniu vypadol ľavý obranca,“ hovorí Richard Čech pre cechplayersagency.com. A na stránke jeho agentúry sa píše aj to, že v hre bol aj klub, v ktorom Marek pôsobil minulý rok, čiže Boavista Porto.

No zmluvu nakoniec podpísal s klubom Calcio Como, ktoré je posledné v Serii B a na baráž o udržanie stráca osem bodov. No s Marekom Čechom v zostave šance tohto severotalianskeho klubu na záchranu určite stúpli. Como totiž takéhoto futbalistu súrne potrebuje nielen na ľavý kraj obrany, ale aj do kabíny, kde sa jeho skúsenosti v ťažkom boji o záchranu zídu. Ak bude Čech pravidelne hrávať a hlavne podávať dobré výkony, jeho šanca na Euro ešte nie je úplne stratená.