Main Content

Real Madrid sa zameral na ďalšiu hviezdičku Tottenhamu Hotspur

nedeľa, 6. marec 2016 13:19 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid sa zameral na ďalšiu hviezdičku Tottenhamu Hotspur
Real Madrid sa zameral na ďalšiu hviezdičku Tottenhamu Hotspur | zdroj: © TASR

Real Madrid v minulosti neraz zalovil v kádri londýnskeho Tottenhamu a vždy išlo o lukratívny prestup. Biely Balet sa v lete pokúsi oslabiť Kohútov z White Hart Line opäť. Ktorého hráča si vyhliadli tento raz?

V roku 2012 sa Real Madrid dohodol s Tottenhamom Hotspur na prestupe chorvátskeho záložníka Luku Modriča. Za dnes už 30- ročného stredopoliara Biely Balet musel Kohútom zaplatiť 30 miliónov eur. O rok neskôr Merengues vykúpili z White Hart Line waleského reprezentanta Garetha Balea, ktorý do španielskej metropoly prišiel za rekordných 101 miliónov eur.  Píše sa rok 2016 a opäť sa schyľuje k dohode na trase Londýn- Madrid.

Svetoznámy portál Goal.com prišiel s informáciou, podľa ktorej sa víťaz Ligy majstrov z roku 2014 pokúsi v letnom prestupovom období získať iba 19- ročný anglický talent Deleho Alliho. Rodák z Milton Keynes hrá najlepšiu sezónu vo svojom živote, odohral už 39 zápasov, vsietil sedem gólov a na osem presných zásahov prihral. Dokonca stihol aj premiéru v národnom tíme, za Anglicko má na svojom konte 4 odohrané duely a jeden vsietený gól.

Alli patrí medzi jeden z objavov prebiehajúcej sezóny Premier League. Tottenham ho kúpil z materského MK Dons počas minulého februára za päť miliónov libier, nemecký portál transfermarkt uvádza, že aktuálna prestupová čiastka 188 centimetrov vysokého stredopoliara predstavuje približne 12 miliónov eur.

Očakáva sa, že ak by Real Madrid mal o Alliho seriózny záujem, musel by si pripraviť čiastku atakujúcu minimálne 30 miliónov eur. Majiteľ Tottenhamu Hotspur Daniel Levy je známy svojou šikovnosťou na prestupovom trhu a Dele Alli je talent, ktorý sa neukáže každý rok. Preto sa z jeho prípadného odchodu pokúsi vyťažiť čo najviac.