Main Content

Ideálna zostava 22. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 7. marec 2016 08:54 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 22. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 22. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Cez víkend pokračovala Fortuna liga tretím jarným kolom, v ktorom najviac zaujala ďalšia prehra Žiliny. Tá zatiaľ ako jediná na jar nezískala ani bod. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Michal Šulla (Senica) – V kopaničiarsko-záhoráckom derby mali síce prevahu domáci Myjavčania, ale brankárov na oboch stranách nedokázal prekonať nikto. Viac práce mal hosťujúci Šulla, ale s viacerými nebezpečnými pokusmi si dokázal poradiť, navyše dodával svojmu mužstvu potrebný pokoj.

Obrancovia

Jakub Brašeň (Dunajská Streda) – DAC odohral v krátkom čase už tretí domáci zápas, pričom do toho víkendového proti Ružomberku vstúpil dobre. Jeho vedúci gól strelil Horváth, ale výrazne k nemu pomohol Brašeň, ktorý si pripísal asistenciu. Tento univerzál síce pomohol k tomu, že domáci mali miernu prevahu, ale body sa nakoniec delili.

Kornel Saláta (Slovan) – Podbrezová nedokázala za celý zápas vystreliť na bránu Slovana, čo hovorí za všetko. Niežeby sa železiari nesnažili, práve naopak, ale belasá obrana na čele so Salátom im to proste nedovolila. Po odchode Vitteka a Priskina mala síce výškovú nevýhodu pri štandardkách, ale aj vďaka Salátovi to hostia ustáli a pripísali si ďalšie tri body.

Marques De Souza (Zlaté Moravce) – Už na začiatku zápasu zavŕšil tlak ViOn-u, keď opäť ukázal svoju prednosť pri ofenzívnej hlavičke a center Školnika upratal do brány. Občas síce obrana domácich horela, ale nie kvôli nemu, naopak, často hasil požiare založené inými. S jeho veľkým pričinením nedala Trnava počas dlhej presilovky gól z hry.

Jakub Podaný(Slovan) – Po dlhšom zranení sa prvýkrát objavil v základnej zostave Slovana, pričom od prvých minút ukazoval veľkú chuť do futbalu. Snažil sa o výraznú podporu útoku, čo sa mu aj podarilo, pretože práve jeho center predĺžil Vittek a Kubík dal následne víťazný gól. Veľmi dobre si počínal aj v defenzíve.

Stredopoliari

Martin Koscelník (Michalovce) – Ukázal sa ako dôležitá postava pri michalovskom víťazstve v Žiline. Najprv strelil gól na 1:1, keď ukážkovo poslal loptu k žrdi. Pri druhom góle hostí odviedol dobrú prácu na krídle a jeho center bol základom na ďalší presný zásah. Pri víťaznom góle zas dobre napádal, čím zrejme vyľakal Vavra, ktorý zaváhal.

Nikola Lukič(Michalovce) – Bol ústrednou postavou zápasu pod Dubňom, pretože sa postaral o všetky tri góly hostí. Na prvý ideálne prihral Koscelníkovi, druhý strelil so šťastím sám, no a dosiahol aj ten posledný, pri ktorom využil x-té zaváhanie domácej obrany, čím vystrelil Zemplínčanom tri body.

Ryan Koolwijk (Trenčín) – Mal veľký podiel na víťaznom góle, keď jeho geniálny pas na krídlo rozbehol gólovú akciu. Aj vďaka nemu mal Trenčín väčšinu zápasu prevahu, no keď rupli nervy Rabiuovi, museli hráči AS proti Skalici brániť najtesnejší náskok, čo sa im aj s pričinením Koolwijka podarilo.

Matúš Bero (Trenčín) – Kým proti Slovanu mlčal, proti Skalici sa už ukázal ako rozdielový hráč, a to doslova, keďže strelil rozdielový gól. Spätnú prihrávku Scheta síce netrafil ideálne, ale prešla do siete. V iných prípadoch zas zakončoval oveľa lepšie, ale z toho gól pre Trenčín nebol.

František Kubík (Slovan) – Konečne podáva výkony, aké od neho belasí očakávali už po príchode v lete 2014. Nešetrí pohybom, uplatňuje svoju rýchlosť, prechádza okolo súperov v súbojoch jeden na jedného a hlavne dáva góly. V druhom jarnom zápase strelil druhý víťazný gól.  

Útočník

David Depetris (Trnava) – Svoju úlohu v Zlatých Moravciach splnil, keďže pomohol k dvom gólom. Najprv ideálne nacentroval na hlavu Mihálika, ktorý strelil prvý ligový gól, no a neskôr rozvlnil sieť aj sám, keď premenil pokutový kop. No Trnave to na tri body nestačilo, hoci v Zlatých Moravciach mala vyše polčasovú presilovku.