Main Content

Jágr bojuje s neuveriteľným stravovacím zlozvykom

pondelok, 7. marec 2016 14:43 | Autor: Dávid Lech

Jágr bojuje s neuveriteľným stravovacím zlozvykom
Jágr bojuje s neuveriteľným stravovacím zlozvykom | zdroj: © TASR

Jaromír Jágr sa podľa vlastných slov každý rok počas 40-dňového pôstu predchádzajúcemu sláveniu Veľkej noci vzdá jednej potraviny. Vlani to bola diétna Cola. Tento rok sa rozhodol pre kávu. Prečo? Množstvo kávy, ktorú vypije za deň je sotva uveriteľná!

44-ročný Čech dokáže v najlepšej hokejovej lige sveta nielen držať krok s omnoho mladšími hráčmi, ale niektorých dokonca výkonnostne aj presahuje. V hokeji a všeobecne vo športe by sme len veľmi ťažko hľadali športovca, ktorý trénuje tak tvrdo a je na seba tak prísny ako legendárny Jaromír Jágr.

Ani „JJ68“ sa však nevyhne stravovacím prehreškom. Preto sa postupne snaží vyhodiť zo svojho jedálnička zlé návyky. Útočník Floridy Panthers sa vlani počas 40-dňového pôstu rozhodol vzdať diétnej Coly. Podľa The Wall Street Journal „Džegr“ vypil aspoň päť plechoviek tohto nápoja denne. Po skončení pôstu, keď si konečne chcel vychutnať svoj obľúbený nápoj, prišiel mu tak nechutný, že ho začal riediť vodou. Napokon sa ho vzdal úplne.

Tento rok sa rozhodol vzdať kávy. „Pil som desať šálok denne,“ šokoval rodák z Kladna. „Prvé dni som sa cítil hrozne, ako keby mi chýbala energia. Hral som zápas a ani som o tom poriadne nevedel, potom si však na to moje telo zvyklo,“ cituje tretieho najproduktívnejšieho hráča histórie NHL web sbnation.com.

Zámorský web bol touto informáciou natoľko šokovaný, že vyrátal koľko kávy by Jágr počas 40-dňového pôstu skonzumoval. Za predpokladu, že jedna šálka kávy by mala objem aspoň 0,25 litra, Jágr by denne vypil 2 a pol litra kávy. Počas pôstu tak Jágr príde o zhruba 100 litrov kávy, ktoré by za obyčajných okolností skonzumoval. „Do ri*i! Je to približne o 85 litrov viac ako vypije priemerná osoba počas tohto obdobia. Cítite sa ešte chorý?“ uzatvára svoje zamyslenie nad Jágrovým „zlozvykom“ web sbnation.com.