Main Content

Defenzívne plány Pepa Guardiolu po príchode do Man City

streda, 9. marec 2016 10:38 | Autor: Jakub Vaverka

Defenzívne plány Pepa Guardiolu po príchode do Man City
Defenzívne plány Pepa Guardiolu po príchode do Man City | zdroj: © TASR

Pep Guardiola po konci aktuálneho ročníka skončí v Bayerne Mníchov a zamieri do anglickej Premier League na lavičku Manchestru City. Španielsky kormidelník vraj už teraz plánuje výrazne posilnenie obrannej formácie Citizens, na ktorú klub v tejto sezóne neraz doplatil.

Pep Guardiola nezaháľa a podľa médií v Anglicku a Španielsku sa pomaly ale isto pripravuje na svoje pôsobenie na Etihad Stadium. Bývalý kormidelník FC Barcelona nie je podľa Fichajes.net spokojný so stavom obrany Citizens. Anglický vicemajster sa v prebiehajúcej sezóne spolieha hlavne na Martina Demichelisa Nicolasa Otamendiho, kapitán Vincent Kompany má stále problémy so zraneniami. Na krajoch dostávajú šance predovšetkým Aleksandar Kolarov Gael Clichy. Argentínske stopérske duo však často chybuje a francúzsko- srbské kraje taktiež nie sú práve najpevnejšie.

Guardiola by mal mať na leto k dispozícii 200 miliónov na nové posily. Do kádra anglického vicemajstra si vyhliadol krajných obrancov z nemeckej Bundesligy, svojho aktuálneho zverenca z Bayernu Mníchov Davida Alabu a rýchleho beka Vfl Wolfsburg Ricarda Rodrigueza, ktorého v januári lanáril Real Madrid. Objavili sa však aj správy, ktoré tvrdili, že Pep má s Bayernom dohodu, že žiadneho hráča Bavorov sa v lete nepokúsi získať.

Do stredu obrany by podľa The Sun  Guardiola rád priviedol talentovaných mladíkov Aymericka Laporteho z Athleticu Bilbao a Johna Stonesa z Evertonu. O toto duo má však veľmi záujem aj FC Barcelona. Šokom by sa mohol stať príchod brazílskeho obrancu Marcela, ktorý patrí medzi najväčšie opory Realu Madrid. Neočakáva sa však, že by Biely Balet predal jedného zo svojich najskúsenejších obrancov.