Main Content

Ako bude vyzerať prestupové leto v podaní FC Barcelona?

streda, 9. marec 2016 10:48 | Autor: Jakub Vaverka

fanúšik FC Barcelona
fanúšik FC Barcelona | zdroj: © TASR

Barcelona je momentálne najlepší tím na svete. Kataláncom klape pravdepodobne všetko, vedú domácu ligu, sú vo finále pohára a majú nakročené k postupu v Lige majstrov. FCB však nezaháľa a začína sa pripravovať na letné prestupové obdobie.

Tím Barcy, ktorý v tomto období ťahá 36- zápasovú sériu bez prehry, pôsobí na prvý pohľad bezchybne, ale detailnejší pohľad na katalánsky stroj preukáže, že aj Blaugranas majú svoje slabiny. Tou hlavnou je zrejme defenzíva, ktorá svojimi výkonmi výrazne zaostáva za hviezdami prešpikovanou ofenzívou.

To je jeden z dôvodov, prečo kouč tímu Luis Enrique hľadá alternatívy do obranných radov. Úradujúci víťaz Ligy majstrov má v hľadáčiku francúzskeho mladíka s baskickými koreňmi Aymericka Laporteho z Athleticu Bilbao, anglický talent z liverpoolskeho Evertonu Johna Stonesa a alternatívami sú aj Alessio Romagnoli z AC Miláno a José Gimenez, ktorý oblieka dres Atlética Madrid. Neistá je budúcnosť krajných bekov Daniho Alvesa Adriana, to je dôvod, prečo Barca najnovšie podľa Fichajes.net zaujíma o rakúskeho obrancu Davida Alabu z Bayernu Mníchov.

V ostatných formáciách Katalánci problémy nemajú, týka sa to hlavne útoku v zložené Messi - Suarez - Neymar, pričom na šancu čakajú talentovaní Sandro Munir. Práve odchod jedného z posledných dvoch menovaných by mohol otvoriť dvere na Camp Nou španielskemu reprezentantovi Nolitovi zo Celty Vigo, ktorého Barca sledovala už v zime. Alternatívou je aj Riyad Mahrez z anglického Leicestru City.

Čo sa týka zálohy, v súvislosti s FC Barcelona sa spomínajú Paul Pogba (Juventus Turín), Ilkay Gundogan (Borussia Dortmund) či odchovanec klubu Denis Suarez (Villarreal). Ich prípadné angažovanie však podľa dostupných správ závisí od formy uzdraveného Rafinhu, Ardu Turana a stále zlepšujúceho sa Sergiho Roberta.