Main Content

Ideálna zostava 21. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 10. marec 2016 08:56 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 21. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 21. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Kvôli dvom odloženým stretnutiam sa druhé jarné kolo Fortuna ligy skompletizovalo až s týždenným oneskorením. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Pavel Kováč (Zlaté Moravce) – ViOn je na súperových ihriskách druhým najhorším mužstvom súťaže. Prečo je tomu tak, to ukázal aj v prvom polčase na pôde Senice. Môže byť rád, že prehrával iba 1:0, bez čoho by neskôr bod za remízu 1:1 neuhral. V hre sa hostia udržali hlavne vďaka Kováčovi, ktorý si najviac vychutnal Leška a vychytal aj Hromadu.

Obrancovia

Peter Maslo (Ružomberok) – V záverečnej fáze zápasu pod Čebraťom sa hosťujúca Myjava dostala do tlaku, ale vyrovnávajúci gól streliť nedokázala. Najbližšie k tomu bola pri nožničkách Sládeka, ale loptu spred bránkovej čiary vyhlavičkoval Peter Maslo, čím zachránil domácim víťazstvo.   

Petr Pavlík (Senica) – V stretnutí proti Zlatým Moravciam bol ústrednou postavou Záhorákov. Nielenže dokázal udržať na uzde vtedy ešte najlepšieho strelca súťaže Tawambu, ale sám sa dokázal gólovo presadiť. Vďaka tomu je kapitán Senice pre zmenu najlepším strelcom svojho mužstva v jarnej časti.  

Jaroslav Kostelný (Podbrezová) – V zime sa vrátil do Podbrezovej z Nitry, pričom okamžite aj dostal kapitánsku pásku. A zatiaľ mu líderská pozícia sedí, čo ukázal aj v Trnave. Tam s jeho veľkým pričinením boli železiari kompaktní a domácim prakticky nič za celý zápas nedovolili.

Adam Zreľák(Slovan) – Obrana Slovana nielenže opäť neinkasovala, ale už druhý raz za sebou nedovolila súperovi ani vystreliť na bránu, na čom má Zreľák svoj podiel. V prvom polčase skvelým pasom vysunul do šance Vitteka, ktorý trafil žrď. V závere sa už posunul do útoku, čo bolo dôležité, keďže práve on sklepol Salátov nákop Priskinovi na víťazný gól.

Stredopoliari

Peter Gál-Andrezly (Ružomberok) – Zimná posila Liptákov sa zatiaľ ukazuje v dobrom svetle. V dôležitom stretnutí proti Myjave mal veľkú zásluhu na víťaznom góle, keď sa síce trochu so šťastím dostala k nemu loptu, ale tú ideálne prebral a zakončil do žrde, pričom z dorážky strelil Lačný víťazný gól.

Pape Macou Sarr(Dunajská Streda) – Tento senegalský stredopoliar bol v úvode jarnej časti gólovým talizmanom Dunajskej Stredy. Strelil jej prvé dva presné zásahy, pričom hlavne ten druhý bol cenný, keďže znamenal víťazstvo nad Skalicou. Sarr sa nachádzal na správnom mieste a využil prihrávku Polievku.

Jakub Holúbek (Trenčín) – Kvôli zdravotným problémom bol veľmi dlho mimo futbalu. No v Žiline sa akoby kruh uzavrel, tam hral v základnej zostave pred rokom aj teraz, pričom opäť aj gól strelil. Ten bol veľmi dôležitý, keďže padol tesne po žilinskom vyrovnaní. Prsty mal aj pri prvom góle.

Matúš Bero (Trenčín) – Po dohrávke v Žiline sa dostal do čela tabuľky kanonierov. No ešte predtým, ako rozvlnil sieť, tak na gól aj prihral, keď pri prvom presnom zásahu hostí pripravil loptu ako na tácke pre Scheta. Berov dvanásty sezónny gól mal víťazný podtitul, keďže sa ukázal ako rozdielový.

Mitchell Schet(Trenčín) – Skúsený 28-ročný holandský krídelník bol pod Dubňom jedným z rozdielových hráčov. Prvý gól dokázal streliť z hneď prvej šance hostí a na druhý presný zásah Trenčanov pre zmenu prihrával, keď v súboji pretlačil Špaleka a ideálne prihral do druhej vlny Holúbkovi.

Útočník

Nermin Haskič (Žilina) – Trenčianska obrana s ním mala problémy, čo sa ukázalo pri oboch góloch. Pri prvom predĺžil center Mazáňa na Hlohovského, ktorý následne vyslal gólovú prihrávku Paurovi. Pri druhom góle Žiliny sa už presadil sám, keď ukážkovo využil kvalitný center Bénesa.