Main Content

Včera padli Kocianovi dve alternatívy, ale stále je tu tretia

štvrtok, 10. marec 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

Včera padli Kocianovi dve alternatívy, ale stále je tu tretia
Včera padli Kocianovi dve alternatívy, ale stále je tu tretia | zdroj: © TASR

Slovenský futbalový tréner Ján Kocian mohol mať podľa vlastných slov za priaznivých okolností už včera nový angažmán, ale to sa nestalo. Dvaja záujemcovia oňho potvrdili v priebehu včerajška iných trénerov, no v hre je minimálne ešte jeden klub.

V utorok večer Ján Kocian vo futbalovom štúdiu televízie Digi sport venovanému zápasu Ligy majstrov Real Madrid – AS Rím priznal, že mu počas neho intenzívne volali zo Slasku Vroclav a má šancu na angažmán v tomto klube, o čom sme vás už informovali.

Čo je pravdy na tom, že by sa Ján Kocian mal stať novým trénerom Slasku, to sme si zisťovali priamo u nášho poľského kolegu, ktorý sa prioritne venuje písaniu o tomto klube. Ten nám už včera doobeda povedal, že Ján Kocian novým trénerom Slasku Vroclav nebude, pretože sa ním stane Mariusz Rumak, čo včera o 18.10 h potvrdili aj na oficiálnej stránke klubu. Zároveň nám náš kolega povedal mená dvoch iných poľských klubov, ktoré mali mať podľa jeho informácií o Kociana záujem.

Prvým bol Gornik Zabrze, o čom sa už vedelo dlhšie, no aj tento klub včera oznámil na svojej oficiálnej stránke, že ho do konca sezóny povedie Jan Žurek. Druhým klubom má byť Wisla Krakov. Ak sa teda má Ján Kocian skutočne v krátkom čase vrátiť do Ekstraklasy, čo nevylúčil, najpravdepodobnejšie to bude práve do tohto klubu. Ten mal koncom minulého roka záujem aj o Juraja Jarábeka, ale nakoniec ho neangažoval. Uvidíme, ako to dopadne s Jánom Kocianom.