Main Content

Hamšík možnosťou pre Real Madrid. Cena? 30 miliónov eur!

štvrtok, 10. marec 2016 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Hamšík možnosťou pre Real Madrid. Cena? 30 miliónov eur!
Hamšík možnosťou pre Real Madrid. Cena? 30 miliónov eur! | zdroj: © TASR

Dva mesiace pred koncom prebiehajúceho ročníka sa začína objavovať stále viac a viac špekulácií spojených s európskymi hviezdami a veľkoklubmi. V jednej z nich sa aktuálne ocitol aj slovenský reprezentant Marek Hamšík.

Slovenský futbalista Marek Hamšíksa ocitol v spoločnosti Maria Gotzeho z Bayernu Mníchov, Marca Reusa z Borussie Dortmund, Evera Banegu z FC Sevilla a Oscara z Chelsea. Práve táto pätica futbalistov je podľa španielskeho portálu Fichajes.netpod drobnohľadom trénera španielskeho giganta Realu Madrid Zinedinea Zidanea. Vo veľkom sa totiž špekuluje o možnom odchode kolumbijského záložníka Jamésa Rodrigueza. Ak by bývalý hráč Porta či AS Monako skutočne Santiago Bernabeu opustil, Los Blancos by nezaháľali a na jeho miesto by priviedli primeranú náhradu.

Vyššie spomínaných päť futbalistov by sa podľa španielskych novinárov do Realu Madrid hodilo a Jamésa by dokázalo dostatočne nahradiť. Jedným z nich je aj náš stredopoliar Marek Hamšík, ktorý momentálne oblieka dres talianskeho SSC Neapol. Kapitán Partenopei je na zozname adeptov najvyššie. Navyše, slovenský reprezentant by bol kráľovskému veľkoklubu k dispozícii už za 30 miliónov eur. Očakáva sa, že ak Jamés odíde, bude to za sumu ďaleko vyššie ako tridsať miliónov, preto by bol Biely Balet v celom obchode ešte ziskový.

Fichajes.net opisuje rodáka z Banskej Bystrice ako hráča, ktorý hrá na pozícii, ktorá patrí aj Jamésovi už niekoľko sezón, má ťah na bránu a je neúnavný pracant, čo je niečo veľmi potrebné v drese Realu.  Aktuálny kontrakt 28- ročného slovenského záložníka na štadióne San Paolo v Neapole vyprší na konci júna 2018. V prebiehajúcej sezóne Hamšík odohral 36 zápasov, v ktorých vsietil sedem gólov a na šesť presných zásahov prihral svojim spoluhráčom.