Main Content

S Nitrou sa ideme pobiť o postup, avizuje tréner Žiliny

štvrtok, 10. marec 2016 14:05 | Autor: TASR

S Nitrou sa ideme pobiť o postup, avizuje tréner Žiliny
S Nitrou sa ideme pobiť o postup, avizuje tréner Žiliny | zdroj: © TASR

Žilina 10. marca (TASR) - Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina sa po štvorročnej pauze konečne prebojovali do play off. Vo štvrťfinále narazia na druhý tím po základnej časti Tipsport Ligy a aj keď "vlci" priznávajú, že Nitra je favorit, zbrane určite neskladajú.

Jedným z najskúsenejších hráčov je kapitán, obranca Ján Homer. Do kádra tímu spod Dubňa pribudol počas sezóny a skúsenosťami i gólmi pomohol Žiline splniť predsezónny cieľ. "Favorit je daný a je to pre nás výzva. Každý správny športovec by mal mať rád výzvy. Do série sa ide za bezgólového stavu, všetko je možné a otvorené, ale my sa ideme pobiť o postup a pokúsiť sa dosiahnuť nemožné," povedal pred úvodným súbojom play off na ľade Nitry, ktorý odštartuje v piatok o 17.00 h.

Žilinčania dosiahli presne pred desiatimi rokmi svoj doteraz jediný majstrovský titul. Do play off vtedy postúpili zo šiesteho miesta, no zaskočili nielen svojich súperov, ale celú hokejovú verejnosť. Príbeh spred dekády je pre "vlkov", ktorí idú tentoraz do vyraďovacích bojov z o stupienok nižšej pozície, inšpiráciou. Navyše Žilina vtedy v semifinále vyradila Nitru (4:2 na zápasy). "Máme rešpekt, ale nie strach. Ideme s pokorou, skôr potichu, ale pokúsime sa urobiť dieru do sveta. Nič nie je náhoda a aj tím spred desiatich rokov mal svoju silu a viacero skúsených hráčov. Fungovala tímová chémia aj zhoda viacerých okolností v ich prospech. Boli by sme radi, keby sa niečo podobné zopakovalo, ale je iná doba. Sami sme zvedaví, ako to celé dopadne," povedal 35-ročný Homer.

"Vlci" nič extra v play off, okrem celotímového "zarastania" tvárí, nechystajú. Stávky ani výzvy zatiaľ nedohodli ani s trénermi. Oporou Žiliny bude jednoznačne gólman Tomáš Tomek, na ktorého výkonoch bude v play off záležať. "Viem, že bude na mne zodpovednosť v jednotlivých zápasoch. Séria s Nitrou bude určite náročná, papierový favorit je daný, ale my budeme bojovať v každom zápase a do Nitry cestujeme s cieľom uhrať aspoň jedno víťazstvo. Odohrali sme pod Zoborom vyrovnané zápasy, v jednom sme zvíťazili. Detailne si rozoberieme každého hráča, taktiku súpera a pripravíme sa čo najlepšie. Súper má štyri kvalitné formácie, veľmi dobre vyskladaný káder, ale dá sa s nimi hrať," prezradil.

Tomek sa teší aj na skvelú fanúšikovskú kulisu v dueloch s Nitrou. "Teším sa na atmosféru v Nitre, mne osobne sa hrá v búrlivom prostredí dobre. Je len plus, že bude na zápasoch doma aj vonku veľmi dobrá atmosféra, pretože aj naši fanúšikovia nás vedia podržať svojimi hlasivkami," skonštatovala brankárska jednotka.

Tréner Milan Jančuška sa na zápasy s Nitrou rovnako teší. "Som rád, že sme sa dostali do play off, pretože Žilina tam, podľa môjho názoru aj čo sa týka histórie hokeja na Slovensku, patrí. Je to pre nás trénerov veľká výzva a bolo treba veľa práce, aby sa nám to podarilo. Zostavili sme dobrý tím a aj kolektív, zabudovali sme z našej juniorky niekoľko hráčov, ale stále sme iba na začiatku cesty. Ofenzívna sila Nitry je známa, ale rozobrali sme si ju dopodrobna a budeme sa ju snažiť eliminovať svojimi zbraňami. Koncentrujeme sa len a len na prvý zápas, iné nás teraz netrápia. Play off je nevyspytateľné, môžu sa v ňom udiať rôzne veci, elitné formácie môžu strelecky stagnovať a tím potiahnu hráči z druhého sledu. Favorit je daný, v Nitre bude búrlivá atmosféra, no veríme, že férová a rozhodcovia jej nepodľahnú."