Main Content

Hossov comeback sa odkladá. Slovák prezradil prečo

štvrtok, 10. marec 2016 14:04 | Autor: Dávid Lech

Hossov comeback sa odkladá. Slovák prezradil prečo
Hossov comeback sa odkladá. Slovák prezradil prečo | zdroj: © TASR

Marián Hossa vynechal už deviaty zápas v rade. Slováka v službách Chicaga Blackhawks stále sužuje zranenie v dolnej časti tela a hoci sa cez víkend objavila správa, že Hossa sa v stredu vráti na ľad, nestalo sa tak. 37-ročný útočník prezradil dôvod.

Dnes v noci čakal na Chicago Blackhawks kľúčový duel Centrálnej divízie na ľade Saint Louis Blues. Prvýkrát od februárového zranenia mal nastúpiť aj Marián Hossa, no napokon z návratu na ľad vycúval.

Vedenie „jastrabov“ s ním rátalo pre dva dôležité duely proti Blues a našliapnutému Dallasu Stars. Hossa piatkový štart proti texaskému celku nevylučuje, no duel proti „notičkám“ ešte vynechal. „Je to už lepšie, ale po rannom rozkorčuľovaní som stále cítil, že to nie je ono. Nechcem to uponáhľať,“ nechal sa počuť trojnásobný držiteľ Stanley Cupu pre oficiálny web ligy nhl.com.

Radšej počkám ešte niekoľko dní. Očakávam, že korčuľovanie mi pomôže dostať sa do bodu, do ktorého sa chcem dostať, aby som si bol istý, že som fyzicky i psychicky 100-tne fit. Začína to byť lepšie, ale nemal som pocit, že dnešok je ten správny deň na návrat,“ uzavrel skúsený forward.

Koniec koncov. Hossove rozhodnutie bolo zrejme veľmi uvážené. Saint Louis Blues patrí medzi tímy, ktoré vyznávajú fyzický štýl hry a v zápase by tak hrozilo, že by si nedoliečený Slovák mohol zranenie obnoviť. Rozhodnutie svojho elitného hráča rešpektoval aj lodivod Chicaga Joel Quenneville: „Povedal, že je blízko návratu, ale ešte sa na to necíti. Myslím, že keď ste pripravený, tak ste pripravený. Hráč nám povie, že je OK, keď bude môcť nastúpiť. Pozná svoje telo a on musí urobiť rozhodnutie, teraz nebol ešte pripravený,“ nechal sa počuť renomovaný kouč pre nhl.com.

Chicago Blackhawks napokon podľahlo St. Louis Blues 3:2 po samostatných nájazdoch a najbližšie sa predstaví v piatok na ľade Dallasu Stars. Či sa v zápase objaví aj Marián Hossa je zatiaľ otázne. Faktom ostáva, že slovenský krídelník sa rozhodne nikam neponáhľa a myslí predovšetkým na to, že jeho tím čakajú ešte náročné boje v play-off, kde by rozhodne nemal jeden z najkomplexnejších hokejistov sveta chýbať.