Main Content

NHL uzavrela vyšetrovanie Patricka Kanea. Ako rozhodla?

piatok, 11. marec 2016 11:46 | Autor: Dávid Lech

NHL uzavrela vyšetrovanie Patricka Kanea. Ako rozhodla?
NHL uzavrela vyšetrovanie Patricka Kanea. Ako rozhodla? | zdroj: © TASR

Na ľade doslova žiari a chvíľami pôsobí nezastaviteľne. Zastaviť Patricka Kanea v rozlete ale mohlo vedenie ligy, ktoré sa pustilo do podrobného vyšetrovania údajného znásilnenia zo strany amerického hokejistu.

27-ročný americký forward sa nenechal znechutiť opletačkami so súdmi. Napriek tomu, že v auguste bolo voči nemu povznesené obvinenie z údajného znásilnenia, na ľade exceloval od samého úvodu sezóny.

Útočník Chicaga Blackhawks bol vyšetrovateľmi napokon zbavený obvinenia z údajného incidentu v Hamburgu, predmestí New Yorku, kde malo údajne dôjsť k znásilneniu mladej ženy. Pre nedostatok dôkazov a rozdielne výpovede svedkov sa pojednávanie ukončilo ako neodôvodnené.

Po niekoľkých týždňoch ale „do hry“ vstúpilo vedenie ligy. Ak by NHL rozhodla inak ako americké súdy, „Kaner“ by bol potrestaný exemplárnym dištancom a s najlepšou hokejovou ligou sveta by sa s určitosťou musel rozlúčiť na minimálne niekoľko mesiacov.

NHL zverejnila oficiálne stanovisko k dôkladnému prešetreniu celej situácie: „NHL dokončila svoje nezávislé preskúmanie záležitosti okolo Patricka Kanea. Záverečná fáza zahŕňala samotné stretnutie komisára NHL Garyho Bettmana s Patrickom Kaneom v New Yorku 7. marca 2016. Liga dospela k záveru, že tvrdenia proti Kaneovi boli neopodstatnené. Súťaž považuje záležitosť za uzavretú a nebude ju už viac komentovať,“ cituje sbnation.com oficiálne stanovisko ligy.

Draftová jednotka z roku 2007 sa tak môže už plne sústrediť len na hokej a kráčať tak za ziskom Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča sezóny. V 68 dueloch pozbieral 89 kanadských bodov a v závere základnej časti má skvelo nakročené k tomu, aby sa stal prvým americkým hokejistom v histórii, ktorý ovládne produktivitu NHL.