Main Content

Prečo Lewandowski a Morata nechcú prestúpiť do Realu?

piatok, 11. marec 2016 10:46 | Autor: Jakub Vaverka

Prečo Lewandowski a Morata nechcú prestúpiť do Realu?
Prečo Lewandowski a Morata nechcú prestúpiť do Realu? | zdroj: © TASR

Nie je tajomstvom, že medzi hlavné letné prestupové ciele Realu Madrid patria útočníci Robert Lewandowski a Alvaro Morata. Ani jeden zo spomínaných futbalistov však momentálne v Bielom Balete hrať nechce.

Prezident Bieleho Baletu Florentino Perez a hlavný tréner Los Blancos Zinedine Zidane sa zhodli, že by v letnom prestupovom období klubu prospelo získanie nového útočníka. Hlavnými adeptmi na tento post sú poľský reprezentant Robert Lewandowski, ktorý momentálne oblieka dres Bayernu Mníchov a španielsky zakončovateľ Alvaro Morata, ktorý je odchovancom Merengues, no aktuálne strieľa góly za talianskeho šampióna Juventus Turín.

Portál Sport-english.com odvolávaný na viaceré anglické a španielske zdroje uvádza, že Biely Balet bude mať s angažovaním čo i len jedného hráča zo spomínanej dvojice veľký problém. Faktom totiž je, že ani Morata a ani Lewandowski momentálne do španielskej metropoly prestúpiť nechcú. 

Dôvod je jednoduchý, ani jeden z futbalistov nechce obliekať dres Realu Madrid, kým je jeho hráčom portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo, nemá záujem byť súčasťou kabíny, ktorá obsahuje tak veľké ego. Denník Sport dokonca citoval slová útočníka Bayernu Roberta Lewandowskeho: „Kým tam bude Cristiano, ja tam neprídem.“

Vedenie Bieleho Baletu tak v lete čaká komplikované rozhodnutie, a to, či povie Zbohom svojej aktuálne najväčšej hviezde a pokúsi sa priviesť Lewandowskeho či Moratu, alebo si ponechá Cristiana Ronalda, ktorého veľkým podporovateľom je aj tréner Zidane a bude hľadať ofenzívne posily niekde inde.