Main Content

Chelsea sa dostala do problémov, udrží svoje opory?

piatok, 11. marec 2016 11:15 | Autor: Jakub Vaverka

Chelsea sa dostala do problémov, udrží svoje opory?
Chelsea sa dostala do problémov, udrží svoje opory? | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea v stredu vypadla z Ligy majstrov a tento fakt môže mať pre klub zo Stamford Bridge horšie následky, ako sa na prvý pohľad zdá. The Blues a ich fanúšikov čaká v najbližších mesiacoch veľmi náročné obdobie.

Sen o postupe do štvrťfinále Ligy majstrov sa Modrým rozplynul po dvoch prehrách 1:2 s parížskym PSG. V odvete Chelsea odohrala jeden z najlepších zápasov v tejto sezóne, no na rozbehnutý francúzsky stroj to nestačilo. The Blues teraz čelia krutej realite, jediný spôsob, ako sa môžu dostať do Champions League v budúcej sezóne je skončiť v Premier League do štvrtého miesta. Deväť kôl pred koncom však tím Guusa Hiddinka stráca na TOP štvorku desať bodov a i keď nejde o neriešiteľnú situáciu, Chelsea nemá nič vo svojich rukách a je reálne, že ju v budúcej edícii UCL neuvidíme.

Pre anglického majstra by to znamenalo veľký škrt cez rozpočet. Samozrejme, klub vlastní bohatý majiteľ Roman Abramovič, ktorý sa na finančné suchoty rozhodne sťažovať nemôže, ale milióny, ktoré do klubovej kasy každý rok plynú za účasť v Champions League, by pocítil aj klub rangu Chelsea. Na rad preto prichádza otázka, či by Modrí dokázali udržať svoje najväčšie hviezdy, ktoré zarábajú v Londýne nemalé peniaze.

Anglický denník Daily Express uvádza, že káder Chelsea by malo v lete opustiť až deväť futbalistov, konkrétne je reč o Edenovi Hazardovi, Nemanjovi Matičovi, Oscarovi, Loicovi Rémym, Radamelovi Falcaovi, Diegovi Costovi, Alexandrem Patovi a Pedrovi Rodriguezovi. Odchod deviatich hráčov by bol pre Modrých problematický a získanie náhrad by bolo bez pochýb veľmi zdĺhavé.

Španielsky portál Fichajes.net je však v budúcnosti tímu zo Stamford Bridge o niečo optimistickejší. Španieli tvrdia, že ani neúčasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov nebude znamenať pre Chelsea odchody viacerých opôr. Víťaz posledného ročníka Premier League vraj má podpísaných niekoľko veľmi výhodných sponzorských zmlúv, ktoré bez väčších problémov pokryjú vysoké platy klubových ťahúňov.