Main Content

Gretzky chce, aby McDavid vytvoril nový rekord NHL

sobota, 12. marec 2016 09:00 | Autor: Dávid Lech

Gretzky chce, aby McDavid vytvoril nový rekord NHL
Gretzky chce, aby McDavid vytvoril nový rekord NHL | zdroj: © TASR

Má 19 rokov a v NHL odohral zatiaľ len 33 zápasov. Najproduktívnejší hráč histórie NHL si ale myslí, že je pripravený vytvoriť nový rekord profiligy. Čo to „ten“ Connor McDavid má vlastne spraviť?

Jedna z najväčších hokejových osobností najrýchlejšej hry sveta, Wayne Gretzky, si myslí, že draftová jednotka z roku 2015 je dostatočne zrelá na to, aby bola menovaná kapitánom Edmontonu Oilers.

Niekdajšia hokejová hviezda sa stala kapitánom Edmontonu Oilers vo svojich 22 rokoch. Súčasnosť svojho bývalého klubu vidí ale v rukách Connora McDavida, o ktorom si myslí, že by mu vedenie klubu malo čoskoro prišiť kapitánske „céčko“ na hruď.

55-ročná legenda sa už skôr nechala počuť, že McDavid je „najlepší hokejista, aký kedy vstúpil do ligy za posledných 30 rokov.“ Tentoraz opäť nešetril slovami chvály na 19-ročného mladíka, ktorý od svojho vstupu do najlepšej hokejovej ligy sveta zbiera vyše bod na zápas. „Prechovávam k nemu veľký rešpekt. Z môjho pohľadu je dostatočne zrelý na to, aby to zvládol,“ pre news.nationalpost.com hovorí Gretzky o kanadskom generačnom talente.

Myslím, že najlepší hráči, najlepší športovci v ich konkrétnych športoch, sú chlapi, ktorí potrebujú tlak. Chcú, aby bol po nich dopyt. Pamätám si, že keď som dostal „C,“ cítil som sa veľmi dobre v tom čase,“ tvrdí najproduktívnejší hokejista histórie NHL, ktorý v 1487 stretnutiach pozbieral 2857 kanadských bodov (894+1963).

Štvornásobný držiteľ Stanley Cupu s Edmonton Oilers si tak myslí, že Connor McDavid by sa mal zhostiť v Edmontone Oilers roly kapitána tímu. V súčasnosti má tím z Alberty len štyroch alternatívnych lídrov – Taylora Halla, Ryana Nugenta-Hopkinsa, Jordana Eberleho a Andrea Ferencea. Mladý Kanaďan by tak zlomil doterajší rekord Švéda Gabriela Landeskoga, ktorý sa v organizácii Colorada Avalanche stal vo veku 19 rokov a 286 dní najmladším kapitánom histórie NHL. Connor McDavid má dnes presne 19 rokov a 59 dní.